Winterthur'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi açıldı

İsviçre Wintherthur'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi açıldı.

İsviçre'nin Zürih kantonuna bağlı Wintherthur kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) açıldı.

200'e yakın yurtsever ailenin yaşadığı Winterthur'da Kürt Toplum Merkezi'nin açılışı Kurdistanlılar tarafından ilgiyle karşılandı.

 Ashale-Oberer Deutweg 4, 8400 Wintherthur adresinde Winterthur'da yaşayan Kurdistanlı ve Türkiyeli göçmenlere hitap edecek olan CDK lokalinin açılışına yüzlerce kişi katıldı.

'KAZANIMLARIMIZI KORUYACAĞIZ'

CDK Winterthur Eşbaşkanı İbrahim Güner açılışa katılanları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. Kürt halkının on yıllar süren var olma ve özgürleşme sürecinde elde edilen kazanımların korunmasına değinen Güner, "Binbir emekle var edilen kazanımların korunması bakımından meclisleşmenin önemi bir kez daha açığa çıkmıştır. Halkımızın ve devrimci dostlarımızın kendi kültürlerini esas alarak kendilerini ifade etmelerine olanak sağlaması ve ihtiyaçlara cevap vermesi bakımından  dernek binamızın açılışı oldukça önemli ve anlamlıdır bizim için" diye konuştu.

'DİASPORADAKİ KURDİSTANLILARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR'

Açılışa katılan İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş da Kurdistan'da sürdürülen işgal ve katliam saldırılarına değinerek, şunları dile getirdi:

"Türk devletinin Rojava ekseninde Güney Kurdistan'a yönelik tehditlerine rağmen gerillanın sürdürdüğü direniş kendini  Zap'ta bir kez daha gösterdi. Türk devletinin Zap'tan geri çekilmesi bizler açısından çok önemli bir adımdır. Yakında Türkiye'de gerçekleşmesi muhtemel bir seçim yapılacak. Türkiye'nin kendi iç siyasetini derinden sarsan gerillanın atmış olduğu adımı bir adım daha öteye taşımada özellikle biz diasporada yaşayan Kurdistanlılara  büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Yurtseverlik bilinciyle bulunduğumuz alan neresi olursun Kürt halkının kazanımlarına sahip çıkarak bu kazanımlara yönelen saldırılara karşı direnişimizi sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından etkinlik İsviçreli ve Türkiyeli devrimci kurumların açılışa ilişkin kutlama mesajlarıyla devam etti.