Worms’ta Heftanin direnişini sahiplenme eylemi

Almanya’nın Worms kentinde Rojava ve Heftanin direnişini sahiplenmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Worms’taki eylem HBF önünde Kürdistanlıların yanı sıra Almanların katılımı ile yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylemde bir konuşma yapan Halk Meclisi yöneticilerinden Xalis Doğan, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’da yaptığı saldırılarla insanları katlettiğini belirtti.

Rojava’ya defalarca gitmiş olan Dr. Michael Wilk de bir konuşma yaptı. 2014’ten bu yana düzenli olarak Rojava ve Kuzey Suriye’ye gittiğini söyleyen Wilk, bölgede yeni bir sağlık sisteminin geliştirilmesinin önemli bir parçası olan Heyva Sor a Kurd ile yakından çalıştığını belirtti. Rojava halkının her şeyden önce pek çok kurban verdiğini de vurgulayan Wilk “Savaş ve otoriter sistemlerle çevrili Rojava halkı, yıllardır kadın-erkek eşitliği, tabandan demokrasi ve birçok farklı etnik grup ve dine hoşgörünün olduğu bir toplum kurmaya çalışıyor” dedi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’deki işgalleri ve insanlık dışı uygulamalarına da Wilk dikkat çekerek, “Dünyanın başına bela olan çeteleri yenen ve bitiren YPG, YPJ’nin bayraklarının Almanya’da yasaklanmasını kınıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Eylemde Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız da bir konuşma yaptı.

Av. Ebru Timtik’in haksızlık ve adaletsizliğe karşı yürüttüğü direnişte yaşamını yitirdiğini söyleyen Sarıyıldız, Erdoğan’ın Rojava, Güney Kürdistan ve Libya’ya gönderdiği çetelerin Hitler’in Yahudilere yaptığından daha kötü uygulamalarda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Eylem, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları ile sona erdi.