Xelil: Tecrit direnişle kırılacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da düzenlenen açlık grevini ziyaret eden Aldar Xelil, “Direniş göstermezsek ne Önderliğimiz ne de halkımız özgür olabilir” diyerek, direnişi büyütmeye çağırdı.

Strasbourg’da 61’inci günündeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi kararlılıkla sürerken, TEV-DEM Eşbaşkanı Aldar Xelil ile Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği üyeleri destek için Strasbourg’daydı.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine ilişkin konuşan Aldar Xelil, uluslararası komploya karşı direnişin zafer kazanacağını söyledi. Halkın direnişinin önemine dikkat çeken Xelil, “Uluslararası komplonun 20’nci yılını kınıyoruz. 20 yıldır gerek İmralı gerekse Kürdistan direniyor. Ben inanıyorum ki, mücadelemiz sonuç verecek ve Kürdistan halkı Önderliği ille buluşacak” dedi.

‘DİRENİŞ OLMAZSA ÖZGÜRLÜK OLMAZ’

Açlık grevi eyleminin Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayacağı ve direnişin sonuç vereceğini söyleyen Aldar Xelil, “Bu onurlu eylemler Rojava, Başûr ve Kürdistan’ın her dört parçasında da örnek oluşturacak bir eylemdir. Bu onurlu direnişler arkasına büyük bir halk desteğini de almış durumda. Eğer bizler eylem ve mücadele direniş göstermezsek ne Önderliğimiz ne de halkımız özgür olabilir” diye konuştu.

‘ROJAVA HALKI ÖNDERLİĞİ İÇİN HER GÜN AYAKTA’

Rojava halkının Öcalan için direnişine de dikkat çeken Xelil, sözlerini şöyle bitirdi: “Bu eylemler Rojava halkına adeta bir ruh verdi ve diri tuttu. Rojava halkı bu direnişleri çok yakından takip ediyor ve takip etmekle sınırlı kalmıyor Önderlikleri için günün her anında eylemdedir.”

SOSYALİST KADINLARDAN DİRENİŞE DESTEK

Açlık grevi eylemcilerini ziyaret eden Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (ASKB) adına yapılan konuşmada ise, Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve uluslararası komploya karşı yarın düzenlenecek büyük protesto eylemine katılım sağlanacağı bilgisi verildi. Başta Strasbourg olmak üzere farklı yerlerde süren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerine destek için geldiklerini söyleyen ASKB Temsilcisi, kendisinin de 1996 yılındaki ölüm oruçlarına katıldığını belirtti.

Sosyalist kadınlar olarak Leyla Güven ve tüm direnişçileri desteklediklerini vurgulayan temsilci, açlık grevi direnişçileriyle tecridin kırılacağına olan inançlarını paylaştı.

Eylemin 61’inci gününde Lüksemburg, Basel ve Mannheim’dan gelen uzun yürüyüş eylemcilerinin de ziyareti gerçekleşmişti.