Yağmur ve fırtına altında Öcalan’a özgürlük talebi

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşçüleri, aşırı yağmur ve rüzgâra rağmen yürüyüşlerinin 2. gün etabını büyük bir coşkuyla tamamladı. Gün içerisinde 20 km yol yapan eylemciler, açlık grevi direnişlerine desteğin büyütülmesi gerektiği çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretiyle sonuçlanan uluslararası komplonun 20. yıl dönümünde aralarında siyasetçiler, kurum temsilcileri ve sanatçıların da olduğu 100 aşkın ismin, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganıyla Basel’den Strasbourg’a düzenlediği uzun yürüyüşün 2. gün etabı tamamlandı.

20 KM YAPILDI

Gün içerisinde yağan aşırı yağmura ve esen fırtınaya rağmen 20 km yol yapan uzun yürüyüşçüler, yürüyüş boyunca Öcalan posterleri ve açlık grevi direnişlerine dikkat çeken pankartlar taşıdı. Yol güzergâhları boyunca hep bir ağızdan atılan “Öcalan’a özgürlük” sloganları ve “Yaşasın zindan direnişleri” geçilen her kentte yankılandı.

AÇLIK GREVLERİNE DESTEK BÜYÜTÜLMELİ

Yoğun yağmur yağışı ve rüzgâra rağmen coşkularından hiçbir şey kaybetmeden yürüyen eylemcilerin, gün boyunca büyük bir coşku içerisinde olması dikkat çekti. Kimi zaman özgürlük marşları eşliğinde halaya duran kimi zaman Öcalan lehine attıkları sloganlarla dikkatleri üzerlerine çeken eylemcilerin, en büyük talebi ise; Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevlerine desteğin daha da büyütülmesi gerektiği oldu.

FARKLI KİMLİKLER ÖCALAN İÇİN YÜRÜYOR

Yürüyüş içerisinde faklı dini inançlara ve farklı ideolojik görüşlere mensup birçok isim yer alırken, bu farklılıkların Öcalan’ın özgürlüğünde ısrar eden tavrı dikkat çeken başka bir noktaydı. Tecridin sadece Öcalan’a değil bir bütün olarak Türkiye halklarına uygulandığına vurgu yapan bu kesimler, “Tecridin kaldırılması ve Öcalan’ın özgürleşmesi demek, Türkiye’deki farklılıkların özgürlüğü anlamına gelmektir.” mesajı verdi.

KÜRT HALKI ALANLARDA OLMALI

Yine uzun yürüyüşçüler arasında yaşları 60’ın üzerinde birçok insanın bulunması da dikkat çekenler arasındaydı. İlerlemiş yaşlarına rağmen gün boyunca inat ve inançla Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen bu eylemcilerin talebi ise Kürt halkının bir bütün olarak alanlara çıkması yöndeydi.

Uzun yürüyüşçüler yürüyüşlerinin 3. gününe, yarın Fransa’nın Mulhouse kentinden başlayarak, 20 km yaptıktan sonra akşam saatlerinde Fransa’nın Meyenheim kentine varmayı amaçlıyor.