Yasağa karşı imza stantları sürüyor

PKK’nin terör listesinden çıkarılması amacıyla yürütülen imza standı etkinlikleri devam ediyor.

Almanya’nın Frankfurt ve Saarbrücken, Hollanda'nın Amsterdam ile Fransa'nın Marsilya kentlerinde PKK’nin “terör örgütleri” listesinden çıkarılması talebiyle imza stantları açıldı. Frankfurt’ta Tamil halkının düzenlediği insan zinciri eylemine destek verildi.

FRANKFURT

Frankfurt merkezinde PKK’nin "terör örgütleri" listesinden çıkarılması için 15 Ocak’tan beri her cumartesi açılan imza standı, bugün de yoğun katılım ve ilgi ile devam etti.

Hauptwache’de açılan stantta yedi dilde Kürt halkı için adalet taleplerinin yer aldığı ve PKK’nin neden yasaklı olduğunu anlatan dövizler asıldı.

TAMİLLERİN İNSAN ZİNCİRİ EYLEMİNE DESTEK

Öte yandan Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi temsilcileri, Tamil halkının Avrupa çapında düzenlediği insan zinciri eylemine katılarak destek verdi.

Römer’de saat 14.00’da başlayan insan zinciri eyleminde, Kürt halkı adına bir konuşma yapıldı. Kürt ve Tamil halklarının acıları gibi mücadelelerinin de benzerlikler taşıdığı belirtilen açıklamada, dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Katliamcı Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben Tamil çözümü istiyorum" sözlerinin hatırlatıldığı konuşmada, halkların mücadelesi selamlandı.

AMSTERDAM

Hollanda'nın başkenti Amsterdam’ın en kalabalık merkezi olan Dam meydanında
PKK yasağına karşı iki günlük stant açıldı. Bugün başlatılan stant
çalışması yarın da aynı yerde devam edecek. Standa yoğun ilgi gösterildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya şehrinde PKK’nin terör listesinden çıkarılması için her hafta düzenlenen stant eylemi, bugün de devam etti.

Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde Marsilya’nın işlek meydanı Vieux Port meydanında 50 kişi, 11.00’dan itibaren gruplar halinde imza topladı.
Stantta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kütüphanesi tanıtıldı, PKK’nin terör listesinden çıkarılması amacıyla çok sayıda imza toplandı ve bildiri dağıtıldı.

Yoğun ilgi gösterilen stantta, “PKK özgürlük hareketidir” pankartı taşıyan ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yelekleri giyen eylemciler, çok sayıda bröşür de dağıttı.

Akşam saatlerine kadar süren stant imza kampanyasının önümüzdeki hafta da devam edeceği belirtildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Şirin Elemhuli Kadın Meclisi ve DTKM tarafından PKK yasağına karşı imza standı açıldı.

Saarbrücken Galerie önünde açılan stantta yüzlerce imza toplandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Türkiye hapishanelerinde süren insanlık dışı tecride dikkat çeken el broşürlerinin de dağıtıldığı eylem saat 14.00’dan 17.00’ye kadar sürdürüldü.

KATALONYA

Katalonya'nın Barcelona kentinde, Katalonya Jineoloji Komitesi tarafından PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için başlatılan kampanya kapsamında imza standı açıldı.

Stantta ayrıca kampanyanın içeriği hakkında bilgilendirmeler yapıldı, PKK hareketi tanıtıldı. 

Ayrıca Reus, Tarragona, Sabadell ve Manresa kentlerinde de Mujer Vida Libertad kitabının tanıtımları yapıldı.  Tüm etkinliklerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu ve gerilla direnişine dikkat çekildi.  Aynı etkinliklerde PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması için imza toplandı.