Yaşamını yitiren Kürt dostu Charalambidis uğurlandı

Yazar ve Siyasetçi Pontuslu Kürt dostu Michalis Charalambidis, son yolculuğuna uğurlandı.

CHARALAMBIDIS'E VEDA

Panhellenik Sosyalist Hareketi'nin (PASOK) kurucu üyesi, Yazar ve Siyasetçi Pontuslu Kürt dostu Michalis Charalambidis, günü 73 yaşında uzun zamandır mücadele ettiği kanserden hayatını kaybetti. Charalambidis'in cenazesi, Atina birinci mezarlığında düzenlenen bir törenle uğurlandı.

Cenaze törenine aile ve dostları, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda Yunan katıldı. Kurdistan Demokratik Kültür Merkezi ve Partiya Yêkîtiya Demokratîk (PYD) üye ve temsilcileri de törene katıldı.

PYD Yunanistan ve Balkanlar Temsilcisi Doktor İbrahim Müslim, şöyle konuştu: "Michalis büyük bir dostumuzdu; Pontus ve Kürt halklarının bir olduğunu, direnişlerinin bir olduğunu söylüyordu. Yunanistan’da Kurdistan ve Kürt halkı için bir gerilla gibi çalışıyordu. Çalışmalardan hiçbir zaman geri durmadı. Kendisini Kürt Özgürlük Hareketinin bir parçası olarak hissediyordu ve o temelde çalışmalar yürütüyordu. Dünyada onun gibi bir siyasetçi olmadı. Devrimin başarısından başka bir şey öne çıkarmıyordu. Ne kişisel ne de başka bir şey. Onun için 'olmaz' diye bir şey yoktu, 'her şeyi yapabiliriz' diyordu. Kürtler, Pontuslar, Ermenilere ve bu bölgedeki tüm halklara karşı tarihte yapılan haksızlıkların giderilmesi gerekir, anlayışındaydı. Ortak yaşamı savunuyordu. Yazılarında, konuşmalarında sürekli, 'Ortadoğu'da demokrasinin babası Abdullah Öcalan'dır. Bu nedenle Nobel Barış Ödülü almalı' derdi."

Ailesi, çelenk yerine Charalambidis’in isteği de olan, Meriç’teki son yangınlarında ağır hasar gören köyünün kilisesinin yeniden inşası için bağış yapılmasını istedi.

Dedeağaç'a bağlı Aetochori'de toprağa verilmek üzere yola çıkartılan Charalambidis'in naaşı, köyünde Pontus ezgileriyle toprağa verildi.