Yerel Dernekler Platformu: Bugün herkes HDP'yi savunmalı

Yerel Dernekler Platformu, siyasi soykırıma karşı herkesin HDP'yi savunmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, "HDP diktatörlüğün sonunu getirecek olan en temel güçtür" dedi.

Dersim İnşa Kongresi (DİK), Dersim Soykırım Karşıtı Derneği, Kürecikliler İnisiyatifi ve Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF) adına yazılı açıklama yapan Yerel Dernekler Platformu, HDP'ye dönük siyasi soykırımı kınadı.

'DİKTATÖRLÜĞÜN SONUNU HDP GETİRECEK'

Yazılı açıklamada, "AKP/MHP faşist diktatörlüğü, önündeki en büyük engel olarak gördüğü HDP'yi yok etmek istemekte, bunun için aralıksız, siyasal soykırım saldırıları yapmaktadır" denildi.

"HDP'de birleşmiş olan halkların iradesi bu diktatörlüğün sonunu getirecek olan en temel demokratik-toplumsal güçtür" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu devlet, Erdoğan ile Bahçeli'nin faşist diktatörlüğünü sürdürmenin ihtiyaçlarına göre yönetilmektedir. Bu nedenle HDP'ye ve HDP üzerinden bütün demokrasi güçlerine saldırmaktadır.

Kendisini demokrat, laik, hukuktan ve adaletten yana gören istisnasız herkes, savunduğu değerleri korumak için bugün HDP'yi savunmak zorundadır ve savunmalıdır. Yarın yaşanabilecek saldırıları önlemenin yolu, bugün HDP'ye yönelik bu saldırıyı püskürtmekten geçmektedir."