YJA-Star gerillası Gabar: Şehitlerimizin ardıllarıyız

Cenga Heftanin direnişinde yer alan YJA-Star gerillası Axin Gabar, "Şehit yoldaşlarımız bize nasıl direnmemiz gerektiğini öğrettiler. YJA-Star gerillaları olarak biz de şehitlerimizin ardılları olacağız" dedi.

Heftanin'de işgalcilere karşı savaşan YJA Star gerillası Axin Gabar, Cenga Heftanin direnişinde kadınların, yeni taktikleri yaratmadaki öncü rolüne ilişkin konuştu.

23 Ağustos 2019'da Türk ordusunun işgaline karşı başlatılan Cenga Heftanin'de yer alan Axin Gabar, YJA-Star gerillaları olarak her alanda görev aldıklarını belirtti. Cenga Heftanin'de kadın direnişinin, kadın öncülüğünün öne çıktığına dikkat çeken Axin Gabar, "Bu tarihten bize miras bırakılan bir duruştur.

Bu direnişin öncülüğünü Önderliğimiz, halkımız ve şehitlerimiz için yapıyoruz. Önder Apo'nun kadına verdiği öncülük misyonu ne anlatmaya ve yazmaya ne defter ne kalem yeter. Bunun için bir kadın olarak bize verilen rol ve misyonu layıkıyla yerine getireceğiz. Yeni tarz ve taktik yaratmada kadın arkadaşlar öncü olmaya devam ediyor. Artık önderliğimizi zindandan çıkarmalıyız. Önderliğimiz en çok kadınlara güvendi. Önderlik kadınlar için ne kadar emek vermişse, kadın da Önderlik için daha fazla emek vermelidir. O yüzden kadın olarak bu rolümüzü Heftanin'de oynayacağız.

Kadınların Cenga Heftanin'deki direnişini dile getirmek kolay değil. Bizler bu direnişi yaşıyoruz. Bunu her kadın, her insan yaşamalı ve görmelidir. Yanımızdaki kadın yoldaşlarımızın da heyecanını, coşkularını ve direnişlerini görüyoruz. Bunu gördükçe moral ve motivasyonumuz artıyor, direniş ve mücadelemiz de daha da büyüyor. Esmer, Zeryan, Zelal, Warşin yoldaşlar bize nasıl direnmemiz gerektiğini anlattılar. YJA-Star gerillaları olarak şehit yoldaşlarımızın ardılları olacağız" diye konuştu.