YJA Star komutanlarından Şîlan Goyî şehit düştü

YJA Star’ın öncü komutanlarından Şîlan Goyî’nin yaralı olduğu için tedaviye gittiği sırada hava saldırısı sonucu şehit düştüğü bildirildi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada,  “Önderliğimize, halkımıza ve hareketimize yönelik soykırımcı imha konsepti ülkemizin her tarafında düşmanın alçakça saldırılarıyla devam etmektedir. Ancak düşmanın bu alçakça ve namertçe saldırıları karşısında gerilla güçlerimiz de zafer yürüyüşünü devam ettirmekte ve sonuca ulaştırmada kesin kararlıdır. Hiçbir ahlaki ilke ve değer tanımayan düşman TC devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda öncü YJA Star komutanlarından Şîlan Goyî yoldaşımız, 8 Ekim 2021 günü yaralı olduğu için hem tedavi olmaya hem de Maxmûr’daki halkımızı ve ailesini ziyaret etmeye giderken şehit olmuştur” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Şîlan Goyî
Adı Soyadı: Taybet Bilen
Doğum Yeri: Gundê Hilal - Qileban
Anne – Baba Adı: Rahime – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ekim 2021

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı olarak öncelikle tüm Botan ve Maxmûr halkımıza, Şîlan yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yiğit ve onurlu komutanımız Şîlan Goyî arkadaşın Özgür Önderlik ve Özgür Ülke amacını gerçekleştireceğimizin ve mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.

Botan halkı ve Bilen ailesi Şîlan arkadaşımızla ne kadar gurur duysa azdır. Böylesine cesur yürekli ve gururlu bir evlada sahip olmak herkese nasip olmaz. Botan halkımız mücadelemiz açısından fedailerin kaynağı rolünü oynamıştır. Özellikle de 1999 yılında Önderliğimizin fiziki esaretinin yaşandığı dönemde birçok kızını ve oğlunu kendi elleriyle hareketimize katmışlardır. Botan halkımız, özelde de Goyî aşiretimiz özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandırılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, ihaneti kabul etmeyerek kendi cennet topraklarından koparılmayı dahi göze almış ve kendi canının parçası olan yüzlerce evladını bu mücadele de şehit vermiştir.

Şîlan Goyî arkadaşımız da bu yiğit ve cesur yürekli şehitlerimizden biridir. Bedranlar, Hamzalar, Zehralar, Deniz Fıratlar, Aryen, Gurbet, Zîndan, Serdem, Beritan, Rızgarlar ve onların ardılı olan Şîlanlar Maxmûr halkımızın bağrında yetişen özgürlük çiçekleridir. Ekim ayı da mücadele tarihimiz açısından öncüleşen kadın komuta arkadaşlarımızın şehit olduğu bir ay olma özelliğini taşımaktadır. Beritan, Zeynep, Azime, Ruken ve Rojinlerin şehit olduğu bu ayda Şîlan arkadaşımız da bu Ekim güllerine eklenmiştir.

Şîlan Goyî arkadaş mücadeleye katıldığı ilk günden itibaren kendisine bir misyon biçerek katılmış, genç yaşta olmasına rağmen her zaman yaşından ve boyundan büyük düşüncelerin ve duyguların sahibi olmuş, sıradan bir katılımı kendisi için asla kabul etmemiştir. Kendi ısrar ve dayatmalarıyla Önderliğimizin ‘Beni seven kızlar yüzünü Botan’a çevirsin’ perspektifini kendisi için talimat olarak görmüş ve yoğun çabaları sonucunda 2003 yılında Botan topraklarına doğru özgürlük yolculuğuna çıkmıştır. Botan’da olduğu yıllar içerisinde değerli emeklerin sahibi olmuş, bu genç fidan günden güne serpilmiş, Önderlik ideolojisiyle var olan özü daha da güzelleşmiştir. Daha sonrasında savaşın en yoğun yaşandığı Kobanê direnişinde komuta düzeyinde yer almış, burada ağır yaralanmasına rağmen tedavisi tamamlanmadan tekrardan savaş alanlarında yer almıştır. En son Garê Saha Komutanlığı’mızda yer alan Şîlan arkadaş Garê Zaferini komuta etmiş, aktif bir biçimde katılmış ve bu tarihi zaferin yaratıcılarından olmuştur. Oldukça engin bir yüreğe sahip olan Şîlan arkadaşımız, her zaman mücadelemizin başarısına ve zafere ulaşacağına inanmış bu konuda hiçbir zaman tereddüt yaşamamış ve kaygısızca bir katılımın sahibi olmuştur.

Şîlan arkadaş inatçı, gururlu ve onurlu duruşuyla amaç ve hayallerinin peşinden gitmiş, kendisi ve amaçlarıyla arasında tutarlı bir bağ kurmuştur. Her zaman kendisini eğitmeye, okumaya ve yazmaya önem vermiştir. Şîlan arkadaş gerillada yaşadığı her anı belgelemek istercesine bu anların tarihi değerinin ve öneminin farkındalığıyla günlüğünü hiçbir zaman elinden düşürmemiştir. Bazen bir ağacın altında, bazen bir kayanın üzerinde defteri ve kalemi elinde arkadaşları izlemiş ve yaşadığı duyguları en sade biçimiyle yazmıştır. Şîlan arkadaşımız yeri geldiğinde silahını, yeri geldiğinde de kalemini çok etkili kullanan bir komutanımız olmuştur.

Şîlan arkadaşı Önderliğimize ve örgüte bu kadar derinden bağlayan nedenlerden ilki de düşmanın halkımıza çektirdiği acılara birebir tanıklık etmesidir. Bu acılara sadece tanıklık etmekle kalmamış yüreğinin en derinlerinde bunu hissetmiş ve kimi zamanlarda bunu o güzel sesiyle söylediği stranlara da yansıtmıştır. Oldukça gururlu olan Şîlan arkadaş yaralanmasından kaynaklı fiziki zorluklara rağmen asla kendi zorlanmalarını gündeme koymamış, buna tenezzül etmemiştir. YJA Star çalışmalarımız içerisinde ideolojik, askeri, örgütsel ve siyasi yönleriyle kendisini bütünlüklü yeni dönem kadın komutanlığı düzeyine ulaştırmıştır. Kürt halkı ve Kürdistan için birçok değer üreten, ter döken, başarılar yaratan ve çok parlak bir gelecek vaat eden Şîlan yoldaşımızın bu biçimde korkakça bir saldırıyla şehadete ulaşması hepimizi derinden üzmüştür.

Botan kadınının özgürleşebileceğini, aydın özellikler taşıdığını, zekasını ve pratik becerisini ortaklaştırabileceğini, bu şekilde özgür Kürt kadınının rol modeli olabileceğini Şîlan Goyî arkadaşımızın şahsında görmek mümkündü. Şîlan arkadaş, tek yönlü katılımı hiçbir zaman kabul etmemiş ve kendisini Kadın Kurtuluş İdeolojisinde derinleştirmiştir. Devrimci halk savaşının zafer yaratan özgür kadın komutanlarından biri olmayı hedefleyen Şîlan yoldaşımız, bu hedef doğrultusunda aktif bir katılımın sahibi olmuştur.

Yoldaşları olarak Şîlan arkadaşımız gibi özlü, iddialı, inançlı ve zafer hırsıyla dolup taşan bir genç yüreği tanıdığımız için, daha sonrasında onun gelişim adımlarına, komutanlaşmasına tanıklık ettiğimiz ve omuz omuza verip mücadele yürüttüğümüz için kendimizi şanslı hissediyor ve Şîlan arkadaşın intikamını mutlaka alacağımızın sözünü veriyoruz.

YJA Star komuta ve savaşçılarının bundan sonraki mücadele amaçlarından biri de Şîlan arkadaş gibi yaşamak, Şîlan arkadaş gibi mücadeleye katılmak ve Önderlik ile kadın yoldaşlığını Şîlanca geliştirmek olacaktır.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı olarak Şîlan arkadaşın anısına sonuna kadar bağlı kalacağımızı ve düşmandan mutlaka hesap soracağımızı belirtiyor, başta değerli yurtsever ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”