YPS Mardin'de iki ajanı cezalandırdığını açıkladı

YPS yazılı bir açıklama yayınlayarak Mardin'de 24 Eylül günü iki kişinin Türk devletine ajanlık yaptıkları için cezalandırıldığını duyurdu.

YPS Şehid Bager Tolhildan Misilleme Timi tarafından yapılan açıklamaya göre 24 Eylül gecesi saat 01:30 sıralarında Nusaybin Kızıltepe Karayolunda Hezex nüfusuna kayıtlı Abdülhalim Elçioğlu ile aslen Qamışlolu olup Nusaybin'de ikamet eden Firaz Xelil adlı iki kişinin cezalandırıldığını duyurdu.

YPS, Elçioğlu ve Xelil'in Nusaybin ve Qamışlo arasında MİT'e çalışan ajanlar olduğunu da ifade etti.

YPS'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: İhanetçi kesimden olan ve bir Gerillanın şahadetine neden olan Hezex nüfusuna kayıtlı Abdulhalim Elçioğlu ve yanındaki Aslen Qamişlolu olup Nusaybin’de ikamet eden Firaz Xelil isimli kontralar bir süre takip altına alındıktan sonra Şehid Bager Tolhildan Misilleme Timi üyelerimiz tarafından cezalandırıldı. Bu eylemimiz 24 Eylül gece saat 01.30 sıralarında Nusaybin-Kızıltepe Karayolu mevkiinde 06 CJB 82 plakalı araca yönelik seyir halindeyken gerçekleştirildi.

Abdulhalim Elçioğlu ve Firaz Xelil adlı şahıslar Kürdistan’da düşmanın kontralığını, ajanlığını, işbirlikçiliğini yapmaktaydılar. Abdulhalim Elçioğlu ve Firaz Xelil ekip olarak kendilerini Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne bağlıymış gibi gösterip Nusaybin ve Qamişlo arasında MİT’e çalışan ajanlardır.

Savaş gerçekliğimizin keskin bir dönemini yaşamaktayız. TC faşizminin doruğu yaşadığı günümüzde başta Önderliğimiz olmak üzere halkımız ve gerilla güçleri karşısında savaş ahlakından yoksun gerçekleşen saldırılar öz savunmayı şart kılıyor. Önder APO ağır tecrit altında ve en büyük saldırılar ile karşı karşıyadır. Halkımız soykırım kıskacındadır. Sömürülmek, katledilmek, zindanlarda bir ömür mahkum edilmek, sokaklarda bıçaklanmak, taşlanmak, açlıkla terbiye edilmek, boyun eğmek Kürt halkının kaderi değildir. Onurlu olduğu için helikopterlerden atılmak, bir ananın yaşayabileceği en acı şey olan oğlunun cenazesini parçalar halinde kargo ile almak, Denizler gibi il binalarında herkesin gözü önünde katledilmek, daha çocuk yaşta insanlıktan nasibini almamış faşist düşman güçlerinin tecavüzüne maruz kalmak, Şenyaşar ailesinin örneğinde olduğu gibi devlet tarafından katledilip çaresizliğe mahkum edilmeye çalışılmak…Bütün bunlar olması gerekenler değildir.

Gerilla güçleri karşısında yenilgiye uğramış olan düşman aralıksız bir şekilde kimyasal silahlar kullanmaktadır. Hortumlar ile şikeft havalandırmalarından benzin döküp özgürlük direnişçilerini Cizre bodrumlarında yaptıkları gibi diri diri yakmaya çalışmaktadırlar. Fiziki gücünü yitirmiş olan ordu tekniği ile savaşta üstün gelmeye çalışmaktadır. Kürt halkı ve gençleri Halk Savunma Güçlerinden, Gerilladan güç almalı ve mücadelesini örnek almalıdır. Savaş ve direniş sadece dağlarda değil, özel de şehirlerde de geliştirilmelidir.

Düşmanın bütün bu ahlaksızlıkları karşısındaki en insanca duruş kendini savunabilmek için düşmanın oyunlarına gelmeyerek en şiddetli cevabı verebilmektir. Kabul etmek daha fazlasının gelişmesine neden olacaktır. Kürt halkı yüzyıllardır özgürlüğü için direnen ve bedel veren köklü bir kültüre sahiptir. Düşmanın hiçbir yönelimi, oyunu bu halkı yıldıramaz ve geri adım attıramaz. Kürt gençleri İntikam ruhu ile dolu dizgindir. Bunun dışındaki duruşlar kabul edilemez.

Tc faşizmi; direnmeyen, teslim olan, hatta özgürlük hareketi karşısındaki saflarda yer alan ihanetçi Kürtlerden ciddi anlamda güç almaktadır. Kendi celladına sevdalı bu kişilikler Kürdistan tarihinde olduğu gibi, PKK tarihinde de bize en büyük zararı verenlerdir. Kürt işbirlikçiliği olmazsa Türk devlet faşizmi ayakta duramaz. Bu ihanet kültürü Kürt halkının özünde yoktur. Kürd’ün ve ezilen halkların özgürleşmesi karşısındaki en büyük engellerden olan bu ihanetçilik karşısında Devrimci-Demokratik halkımız en büyük cevabı verebilmelidir. Kendi bulunduğu Toplum içerisinde bu kişilere yaşam hakkı tanımamalıdır. Düşman bile kendi halkına yararı olmayanın bize hiçbir faydası olamaz demektedir.

Yoldaşların kanında parmağı olan ve faşist TC’ye çalışan bu tarz kişilerden bundan sonra da hesap sorulacak. Bütün ihanetçiler tespit edilmiş ve bizler tarafından takip edilmektedir. Yeri ve zamanı geldiğinde cezalandırılacaklardır. Ya ihanetin bedelini ödeyeceksiniz ya da bu ihanetten dönüp halk karşısında af dileyerek halkımızın saflarında yer alacaksanız.”