Yüzbinlerce üyeli sendika gazetesinde ‘Öcalan’a özgürlük’ ilanı

İsviçre’de yüzbinlerce üyesi olan bir sendikanın çıkardığı gazetede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün talep edildiği ilana yer verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle başlatılan “Zamanı geldi” kampanyası kapsamında, dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi İsviçre’de de bir gazeteye ilan verildi.

16 federasyonlu ve 380 bin kayıtlı üyesi olan Unia sendikasının çıkardığı işçi gazetesi, Abdullah Öcalan’ın özgürlük talebinin yer aldığı ilanı sayfalarında paylaştı.

Sözkonusu gazete üç dilde ve her kantonda üyelerine posta yoluyla gönderiliyor.

12 Şubat’ta aynı taleple İngiltere’de yayın yapan Saffron Walden Reporter, Inlington ile Hackney Gazette’de ilanlar verildi.

11 Şubat’ta İngiltere’de yayınlanan Barking and Degenham News gazetesinde, aynı gün İtalya'nın en tanınan ve nitelikli gazetelerinden Il Manifesto'da tam sayfa olarak ilana yer verildi.

11 Şubat’ta ayrıca İngiltere’nin en büyük sendikaları UNİTE ve GMB Newham Recorder gazetesine tam sayfa ilan vererek, “Abdullah Öcalan’a yönelik insanlık dışı tecrit ve 20 yıllık tutsaklığına son verme zamanı geldi” dedi.