YXK ve JXK Bielefeld: Rojbûna te pîroz, Rêber Apo

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 72. doğum günü için Cumartesi öğleden sonra Bielefeld merkezinde çadır eylemi düzenlendi.

Kürt öğrenci hareketleri YXK ve JXK’nin Bielefeld’deki grubu, Cumartesi günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü için yaratıcı bir çadır eylemi düzenledi.

Eylem Bielefeld şehir merkezinde saat 14.00'te başladı. Öğrencilerin eyleminde, Kürt Halkı Önderin yaşamı, demokratik konfederalizm ve kadın özgürlük ideolojisi hakkında kronolojik bilgiler içeren bir fotoğraf sergisi de yer aldı. Ayrıca aktivistler, mevcut “Öcalan’a özgürlük” imza kampanyası için çok sayıda imza topladı.

Güney Afrika'da başlatılan ve BM'yi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için harekete geçmeye çağıran ve Türkiye'deki güncel siyaseti eleştiren kampanya, aylar önce Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) tarafından başlatılmıştı. 

Öğrenciler bugünkü imza toplama eylemlerine uluslararası katılım sunulduğunu bildirdi.

Eylemciler, yoldan geçenlerle tecride ve Abdullah Öcalan’ın paradigmasına ilişkin de görüşmeler yaptı.

Çok sayıda okuma materyali, sergilenen Abdullah Öcalan eserleri, müzikleri ve konuşmalarıyla eylem şehir merkezinde büyük ilgi gördü. Aktivistler, saat 18.00 sıralarında renkli balonları havaya bırakarak eylemi sonlandırdı.