GÖRÜNTÜLÜ

Zîlan ve Haziran ayı şehitleri Sydney’de anıldı

Sydney’de düzenlenen anma etkinliğinde, “Kürt halkı, bugün PKK önderliğinde Zîlan ruhuyla Şex Saîdlerden Seyîd Rızalara, Madımaklardan, Roboskîlere tüm katliamların tarihsel hesabını soruyor” denildi.

ŞEHİT ANMA ETKİNLİĞİ

Avustralya’nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen kitlesel bir etkinlikle, PKK gerillası Zeynep Kınacı (Zilan), Şêx Saîd ve arkadaşları, Madımak şehitleri ve Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen Avustralyalı YPG savaşçısı Reece Harding (Heval Bagok) anıldı. Anmaya YPG savaşçısı Reece Harding’in annesi Michele Harding de katıldı.

‘KÜRT HALKI ŞÊX SAÎDLERDEN ROBOSKÎ’YE ZÎLAN RUHUYLA HESAP SORUYOR’

Anma etkinliği Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. DKTM yönetimi adına Timur Tatvan ve Brûsk Ayveri’nin yaptığı konuşmalarda, PKK gerillası Zîlan’ın tarihi eylemine dikkat çekildi. Zîlan’ın fedai ruhuyla Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde Apocu direniş çizgisini temsil ettiğini vurgulayan DKTM yöneticileri, “Zîlan arkadaşın eyleminden sonra doğan binlerce Kürt çocuğu Zîlan adını aldı. Yüzlercesi gerillaya katıldı, onun ismini aldı ve ardılı oldu. Zîlan bir ruhtur, çizgidir, Önder Apo’nun deyimiyle yaşam manifestosudur. Kürt halkı, bugün PKK önderliğinde Zîlan ruhuyla Şex Saîdlerden Seyîd Rızalara, Madımaklardan, Roboskîlere tüm katliamların tarihsel hesabını soruyor” denildi.
Anmada şehitlerin yaşamına dair yapılan sinevizyon gösteriminin ardından Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı mücadelede şehit düşen Avustralyalı YPG savaşçısı Reece Harding’in (Heval Bagok) annesi Michele Harding bir konuşma yaptı.

‘BATILI DEVLETLERİN DAİŞ’İN HAMİSİNİN KATLİAMLARINA GÖZ YUMMALARI UTANÇ VERİCİ’
Michelle Harding şöyle konuştu. “Bir Kürt ailesi olarak bugün burada sizlerle bulunmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Oğlum Reece’nin şehadetinden sonra Rojava’yı ziyarete gittim. Orada Reece’in bir parçası olduğu, ailesi gibi gördüğü Kürt halkıyla buluştum, tanıştım. Reece’nin mücadele arkadaşlarını gördüm. Avustralya’da doğup büyüyen Reece, Rojava’da Kürt halkının bir parçası olmuştu. Bu beni çok etkiledi. DAİŞ barbarlığına karşı savaşta çocuklarını kaybeden çok anne ve babalar gördüm. Yalnız olmadığımı hissettirdiler bana. Ailemin Kürt halkının bir ailesi, bir parçası olarak kabul edilmesi beni onurlandırdı, mutlu etti. Burada ve Rojava’da Kürt halkı ile tanıştıktan sonra bu halkın yaşadığı acıları, özgürlük mücadelesi uğruna ödediği ağır bedelleri, onların umutlu ve direngen duruşlarını anlamaya başladım. Bu bana güç verdi. İnsanlığı DAİŞ barbarlığından korumak ve kurtarmak için binlerce Kürt genci hayatını verdi. Buna rağmen Batılı devletlerin, DAİŞ’in hamisi Türk devletinin aralıksız devam eden saldırıları ve Kürt halkına yönelik katliamlarına karşı sesini çıkarmamaları, göz yummaları büyük bir utançtır. Kürtler dünyanın gözü önünde kendi topraklarında soykırım tehdidi altında yaşamaktadır. Dünya devletleri şu gerçeği anlamak zorundalar ki, Kürt halkının kendi topraklarından özgürce yaşama ve kendilerini yönetme hakları vardır ve bu hak mutlaka tanınmalıdır.”
Anma etkinliği Anne Michele Harding’e, oğlu Şehit Heval Bagok’un çerçevelenmiş fotoğrafı takdim edildikten sonra sahne alan sanatçı Ardil Özgür’ün şehitler anısına sunduğu müzik dinletisiyle sonlandırıldı.