Zürih’te ‘Önderlik Kütüphanesi’ne yoğun ilgi

Bugün Zürih'te startı verilen gezici kütüphane İsviçreliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, 4 Nisan’a kadar gezici kütüphanenin yanı sıra panel, seminer ve konferans düzenleyeceklerini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi" İsviçre turlarına Zürih’ten başladı.

Geçtiğimiz yıl salgın kısıtlamaları altında ilki düzenlenen Önderlik Kütüphanesi, bu yıl ikinci kez İsviçrelilerle buluşuyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 23 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutsak edildiği İmralı hapishanesinde kaleme aldığı ekoloji, kadın ve demokrasi üzerine paradigmasını yansıtan kitapları, “Gezici Kütüphane” ile İsviçrelilere dağıtılıyor. Ayrıca Abdullah Öcalan'ın 50 yıllık mücadele yaşamına ilişkin Almanca açıklama dinletiliyor.

Helvetiaplatz'ta açılan kütüphane, gün boyu Zürih'te yaşayan Kürdistanlılar tarafından da ziyaret ediliyor.

ANF’ye konuşan Zürih Demokratik Kürt Toplum Merkezi Dış İlişkiler üyesi  Rojhelat Amed, İsviçrelilerin kütüphaneye olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Amed, özellikle İsviçreli genç kuşağın Rojava'da yaratılan ekolojik, kadın özgürlükçü ve demokratik yaşam modeline ilgi duyduğunu belirterek, İsviçre kamuoyuna, Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve paradigmasıyla yaratılan yaşam modelini tanıttıklarını, dolayısıyla esir alınan Önderliklerinin neden özgür kalması gerektiğini anlattıklarını söyledi.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer ise şöyle konuştu: “'Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan'a kadar gerek Önderliğimizin paradigmasının anlatıldığı kütüphane çalışmasıyla gerekse çeşitli kentlerde düzenleyeceğimiz panel, seminer ve konferanslarla birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Bugün Önderlik Kütüphanesi’nin startını Zürih'te verdik.' 

Gezici Kütüphane 28 Mart'ta Luzern, 29 Mart'ta Solothurn, 30 Mart'ta ise Lozan kentinde İsviçrelilerle buluşacak.