50 milyar kuş nüfusunun çoğu dört kuş türünden oluşuyor

Avusturalyalı bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre dünyada bulunan 50 milyar kadar kuşun büyük bir bölümünü dört tür oluşturuyor.

New South Wales Üniversitesinden uzmanların yaptığı araştırmaya göre dünyada en yaygın görülen kuş türleri serçe, sığırcık, martı ve kırlangıçlar. Bu türlerin her birinin nüfusu 1 milyardan fazla olarak tahmin ediliyor.

Buna karşın 1180 kuş türünün nüfusu ise 5 binin altında.

Araştırmaya göre dünyada 9 bin 700 kadar kuş türü bulunuyor. Toplam kuş nüfusunu 50 milyar olarak hesaplayan uzmanlar bu türlerin büyük bir kısmının çok nadir görüldüğünü tespit etti.

Uzmanlar oldukça yaygın görüldüğü tahmin edilen saka kuşlarının nüfusunu sadece 95 milyon olarak hesaplarken serçe, sığırcık, martı ve kırlangıç nüfusunun ise milyarlar ifade edildiğini belirledi.

Araştırmalarda ayrıca soyunun tükendiği düşünülen fildişi gagalı ağaçkakanların ise doğada 500 üyesi bulunduğu tespit edildi.

Karga ve saksağan gibi küresel alanda çok geniş bir alana adapte olmuş kuşların ise listede üst sıralarda kendine yer bulmaması dikkat çekti.

İşte dünyada en çok görülen kuş türleri