BAE, anaokulundan itibaren yapay zeka eğitimi başlatıyor
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yeni eğitim-öğretim yılında anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm kamu okullarında yapay zekâ (YZ) derslerini müfredata dahil ediyor.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yeni eğitim-öğretim yılında anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm kamu okullarında yapay zekâ (YZ) derslerini müfredata dahil ediyor.
Kararı, Dubai Emiri ve BAE Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum duyurdu.
BAE Eğitim Bakanı Sarah Al-Amiri, derslerin öğrencileri yapay zekânın temel ilkeleriyle tanıştırmayı, günlük yaşamda kullanım alanlarını öğretmeyi ve gelecekte akıllı çözümler üretecek bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirtti.
2017 yılında Yapay Zekâ Bakanlığı kurarak bu alanda dünyada bir ilke imza atan Emirlikler, Microsoft ve Ecole Polytechnique işbirliğiyle kurulan özel yapay zekâ üniversitesiyle de dikkat çekiyor.
Ülke ayrıca, bu yıl Fransa’da büyük bir veri merkezini içeren dev bir yapay zekâ kampüsüne 30-50 milyar euro arası yatırım yapmayı planlıyor.
BAE, yapay zekâyı sadece teknoloji alanında değil, eğitimde de stratejik bir araç olarak kullanarak küresel rekabette öncü rol oynamayı hedefliyor.