İşte eylem anları ve ele geçirilen askeri malzemelerin görüntüsü

Gerilla TV, Kurojahro Direniş Alanı’nda 24 Mayıs'ta gerçekleştirilen Devrimci İntikam Operasyonu'nda eylem anları ile ele geçirilen askeri malzemelerin görüntüsünü yayınladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi şu açıklamayı yapmıştı:

"24 Mayıs günü sabah saat 09:30’da Zap’a bağlı Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Şemdîn savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, yarı hareketli timlerimiz tarafından iki koldan sızma taktiğiyle etkili bir şekilde vurulmuştur. Güçlerimizin yeni dönem taktiklerini iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu eylemin ayrıntıları şöyledir;

Birinci operasyon kolu; içinde 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek vurmuştur. Yakın mesafeden vurulan mevzi imha edilmiş ve içinde bulunan 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İkinci operasyon kolu; işgalcilerin bulunduğu başka bir mevziyi hedefleyerek el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur. Güçlerimizin ilk atışlarıyla birlikte işgalciler mevzilerini bırakarak kaçmışlardır. Burada güçlerimizin hedeflediği mevzi imha edilmiştir.

Eylem alanına müdahale etmek bir isteyen işgalciler de güçlerimiz tarafından ayrıca hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır. Yarı hareketli timlerimiz, işgalcilere ait mevzinin üzerine giderek 2 işgalciyi daha cezalandırmış; 1 BKC silahı, 150 adet BKC mermisi ve 1 termal dürbününe el koymuştur. Güçlerimiz tarafından hedeflenen diğer bir mevzi de etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir.
Yarı hareketli timlerimizin yıldırım hızıyla gerçekleştirdiği bu Devrimci İntikam Operasyonu sonucunda; 8 işgalci cezalandırılmış, 1 BKC silahı, 150 adet BKC mermisi ve 1 termal dürbününe el konmuş ve 3 mevzi imha edilmiştir."