Heftanin’de işgalcilere ağır darbe

HPG, Heftanin’de Türk ordusu ile devam eden çatışmalarda, son üç günde 16 Türk askerinin cezalandırıldığını duyurdu.

Halk Savunma Güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre 10-12 Temmuz tarihleri arasında Heftanin’in Xantur ve Şeşdara alanlarında yaşanan çatışmalarda 16 Türk askeri cezalandırıldı.

HPG’nin çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“10 Temmuz günü saat 17.10 ve 11 Temmuz günü saat 09.30’da YJA Star güçlerimiz, Şeşdara alanına bağlı Şehit Cudi Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

11 Temmuz günü saat 15.00’da güçlerimiz, Xantur alanına bağlı Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki askerleri hedefleyen bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

12 Temmuz günü (bugün) sabah saatlerinde Xantur alanına bağlı Dola Beraza mıntıkasına karadan ilerlemeye çalışan işgalciler güçlerimiz tarafından 3 ayrı koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Alınan ilk bilgilere göre tespit edilen 13 düşman askeri cezalandırılmıştır. Mıntıkada halen devam eden çatışmalar ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

HPG ayrıca Van'da Türk ordusu tarafından 25 Haziran günü Başkale, Saray ve Gürpınar ilçeleri üçgeninde başlatılan işgal operasyonunun 30 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini de kamuoyuyla paylaştı.