HPG: Kahramanca savaşarak şehit düştüler-YENİLENDİ

Beştüşşebap'ta 2017'de şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “Sömürgeciliğe karşı bir an bile tereddüt yaşamadan savaşan, şehadete ulaşan yoldaşlarımız kuşkusuz bu tarihi ve destansı direnişin sembolleri haline gelmişlerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2017 yılında Beytüşşebap’ta şehit düşen 3 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

9 Haziran 2017 günü Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Deriyê Berana alanında işgalci TC devletin ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar meydana gelmiştir. Çatışmalar sonucu ağır kayıplar veren işgalci TC devleti, çatışma alanına savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Komutan Agît çizgisinde kahramanca savaşarak işgalcilere büyük darbeler vuran Andok, Dilşad ve Gelhat yoldaşlarımız, yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucunda şehadete ulaşmışlardır. Savaş koşullarından dolayı şehitlerimizin kimlik bilgilerinin netleştirilmesi zaman almıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Andok Roj
Adı Soyadı: Kasım Vedat Gün
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Hediye – Haşim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2017 / Botan

 

Kod Adı: Dilşad Şiyar
Adı Soyadı: Hacı Metin
Doğum Yeri: Muş
Anne – Baba Adı: Cemile – Kamuran
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2017 / Botan

 

Kod Adı: Gelhat Goyî
Adı Soyadı: Suat Yıldız
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Narin – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2017 / Botan

 

Soykırımcı Türk Devleti 2015’te Kürt soykırımını tamamlama konsepti çerçevesinde başta Bakurê Kurdistan olmak üzere halkımızın ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin bulunduğu her alana tarihin en ağır saldırılarından birini başlatmış ve bu soykırım saldırıları günümüzde de tüm şiddetiyle devam ettirmektedir. Türk soykırımcı rejiminin bu saldırılarına karşı Kürdistan’ın yiğit evlatları Avaşîn’den Dersîm’e, Serhat’tan Botan’a kadar işgal ve soykırım saldırılarının olduğu her alanda TC faşizmine karşı tarihin en amansız direnişini sergilemektedir. Geliştirilen bu destansı direniş karşısında her gün büyük darbeler alan sömürgeciler, yenilginin eşiğine gelmiş bulunmaktadır. Önder APO’nun Özgürlük İdeolojisi’yle kendilerini donatan, sömürgeciliğe karşı bir an bile tereddüt yaşamadan savaşan, şehadete ulaşan yoldaşlarımız kuşkusuz bu tarihi ve destansı direnişin öncüleri ve sembolleri haline gelmişlerdir.

Her biri Bakurê Kurdistan’ın farklı bölgelerinden olan Andok, Dilşad ve Gelhat yoldaşlarımız, Önder APO’nun felsefesi etrafında kenetlenmiş ve halkımızın özgürlük mücadelesi için gerilla saflarına katılmışlardır. Her üç yoldaşımız da yurtsever ailelerinden aldıkları Kürt kültürünü APOCU ideolojiyle harmanlayarak öncü devrimciler olmayı başarmışlardır. Gerilla saflarına katıldıkları günden itibaren kapitalist sistemin etkilerini üzerlerinden atmak için ve Önder APO’nun felsefesinde derinleşmişlerdir. Gerilla ve dağ ortamında kapitalist ve Türk sömürgeciliğinin eğitim sistemin etkilerinden arındıkça özlerine daha da yaklaşmışlardır. Andok, Dilşad ve Gelhat yoldaşlarımız, Türk sömürgeciliğinin halkımıza uyguladığı katliam politikalarına ve uygulamalarına büyük bir öfke duymuş ve bu öfkelerini örgütleyerek düşmanla hesaplaşma gününü beklemişlerdir. Yeni dönemin gerilla taktiği ve tarzıyla yöneldikleri tüm çalışmalarda başarıyı kendilerine ölçü almışlardır. Birçok branşta uzmanlaşan her 3 yoldaşımız özellikle Özyönetim Direnişleri döneminde Nisêbîn ilçesinde düşmanın adeta çılgına döndüğü ve sendrom yaşadığı direniş süreçlerinde aktif katılımlarıyla öne çıkmış ve yazılan kahramanlık destanının en önemli parçaları olmuşlardır. Nisêbîn’de büyük bir irade ve cesaretle günlerce düşmanın tüm yoğun saldırılarına karşı direnmiş, düşmana karşı geliştirilen birçok eyleme de öncülük etmişleridir.

2017 yılında Botan sahasında Türk sömürgeciliğine büyük darbelerin vurulduğu birçok eyleme katılan ve şehadete ulaşan Andok, Dilşad ve Gelhat yoldaşlarımız da geliştirilen tarihi direnişte öncülük rollerini oynayarak Kürdistan tarihindeki şerefli yerlerini almışlardır. Değerli yoldaşlarımızı şehadet yıldönümlerinde saygı ve minnetle anıyor, başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz."