8 eylemde 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği 8 eylemde tespit edilen 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği 8 eylem sonucunda; en az 10 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 31 kez yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla, 2 kez savaş uçakları, 50 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerinde kullanılan kimyasal silahların tadının tatlı ve kokusunun ağır olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

29 Eylül’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler 3 kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerde en az 5 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Ekim saat 08:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Ekim saat 08:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Ekim saat 16:20’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Ekim saat 16:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 1 Ekim gece saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopteri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşlarının ardından Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.      

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 4 kez bombalanmıştır.

2 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 15 kez bombalanmıştır.

29 Eylül, 1 Ekim ve 2 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla 12 kez bombalanmıştır. Kullanılan kimyasal silahların tadının tatlı ve kokusunun ağır olduğu tespit edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Ekim’de Metîna’nın Gundê Şêlazê arazisi ile Çemço Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

2 Ekim’de Saca, Şehîd Fedakar, Kurojahro, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 50 kez bombalanmıştır.

2 Ekim’de Girê FM ve Çemço Direniş Alanları ile Xakurkê’nin Girê Bestanê alanı obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.

2 Ekim’de Saca, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

İşgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

XEBAT ARKADAŞ HERES HUKUK GÜÇLERİNE TESLİM OLMAMAK İÇİN KENDİNİ VURDU

30 Eylül günü Heftanîn’in Şeranîş bölgesinde görevi başında olan Xebat Xançepek arkadaşımıza Irak devletine bağlı Heres Hudut güçleri tarafından pusu kurulmuş, daha sonra dört tane zırhlı araçla çevresi sarılmış ve teslim olması istenmiştir. Xebat arkadaşımız, çevresini saran bu güçlere seslenerek; çatışmak istemediğini, önünü açmalarını ve kendi yoluna gideceğini belirtmiştir. Arkadaşımızın çevresini saran güçler zorla teslimiyeti dayatınca, Xebat arkadaşımız onurlu bir PKK gerillası olarak teslimiyeti kabul etmeyeceğini belirtip sağ ele geçmemek için tabancasıyla kendisini vurmuştur. Ağır yaralanan Xebat arkadaşımız bu güçler tarafından alınıp KDP Asayişi’ne teslim edilmiş ve Duhok hastanesine kaldırılmıştır. Aldığımız bilgilere göre; arkadaşımızın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır.

İRAN SALDIRILARI

2 Ekim’de Xakurkê’deki Goşînê’ye bağlı Helgurt ve Hornê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bu bombalamalar sonucunda yöre halkının bağ ve bahçeleri zarar görmüştür.”