Çekya Cumhurbaşkanı: Türkiye DAİŞ’in fiili ittifakı!

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarına tepki göstererek, Türk devletinin DAİŞ’in fiili ittifakı olduğunu söyledi.

Ülkenin batısındaki Vintirov’da kamusal bir toplantı sırasında konuşan Milos Zeman, Türkiye’nin DAİŞ’in fiili ittifakı olduğunu belirtti.

Zeman, “Neden Kürtlere saldırıyorlar? Çünkü onlar (Türkler) DAİŞ’in fiili ittifaklarıdır” dedi.

DAİŞ’in Suriye ve Irak’ta önemli bir alanı işgali altında tuttuğu sırada Türkiye’nin “bazı ikmal operasyonlarına arabulucu rolü oynadığını” kaydetti.

Zeman şu ifadeleri kullandı: “NATO üyesi olan ve AB’ye üye olmak isteyen Türkiye’nin DAİŞ’in bazı ikmal operasyonlarına arabuluculuk rolü oynadığına ilişkin bilgiler var (...) Özellikle petrol ihracatları ve başka lojistik operasyonlar sözkonusuydu.”

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin İslamlaştırılması üzerine hesap yaptığın” dikkat çeken Zeman, artık laik bir devlet değil, islami ideolojiyi açıkça söyleyen bir devlet olduğunu belirtti. Zeman, “Mantıken bunun sonucu olarak, İslamcı radikallere yakın ve Kürtlere saldırıyor” dedi.

Bu arada Çekya Başbakanı Andrej Babis de bu yıl Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Babis, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına ilişkin yorumda bulunmadı.