Çin'de kavurucu bir yazın ardından rekor soğuklar yaşanıyor

Çin'de aşırı sıcakların yaşandığı bir yazın ardından hava sıcaklığı rekor seviyelerde düşüş yaşadı.

Çin Meteoroloji Bürosu, perşembe günü erken saatlerde ülkenin çeşitli bölgelerinde 20'den fazla istasyonun aralık ayı için rekor düzeyde düşük değerler kaydettiğini açıkladı.

Hava durumu özellikle İç Moğolistan bölgesinin (Çin'in kuzeyi) başkenti Hohhot'ta -29.1 dereceye düşerek yaklaşık 70 yıl önce kırılan rekoru aştı.

Meteoroloji Ofisi Çarşamba günü, kuzeydeki Datong kentinde -33.2 derece de dahil olmak üzere beş istasyonun rekor düşük değerler kaydettiğini bildirmişti.

Yetkililer ülkenin kuzey, doğu ve güneydoğusunda geniş bir alan için düşük sıcaklık uyarısında bulunurken, soğuğa yer yer büyük miktarlarda kar da eşlik ediyor.

Pazartesi günü meydana gelen depremde 130'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği kuzeybatıdaki Gansu eyaletinde, hayatta kalanlar geceyi büyük acil durum çadırlarında geçiriyor. Depremzedeler, dışarıdaki dondurucu soğuklara rağmen battaniyelerin altında ısınmaya çalışıyor.

Bu soğuk hava dalgası, özellikle ülkenin kuzeyinde rekor sıcakların ve yıkıcı sellerin yaşandığı bir yazın ardından geldi.