Çin’de kimya fabrikasında patlama: 47 ölü

Çin’in doğusunda kimyasal bir fabrikanın patlaması sonucu en az 47 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi ağır bir şekilde yaralandı.

Patlama Şangay kentinin 260 km kuzeyinde yer alan bir kimyasal ürün fabrikasında meydana geldi.

Perşembe günü yaşanan bu patlama son yılların en ölümcül patlaması olarak değerlendirildi. Çin medyasına göre en az 47 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi ağır yaralandı. Bilançonun daha da ağırlaşabileceği belirtiliyor. Toplamda, 600’ü aşkın kişi tedavi gördü.

Patlama yerel saatle 14.48’de, Jiangsu eyaletindeki Yancheng mahallesinde yer alan Tianjiayi Chemical şirketinde meydana geldi. Çıkan zehirden dolayı 3 bini aşkın kişi tahliye edildi. Zehirlenme riski, ilk yardım çalışmalarını da zorlaştırdı.

Bu sırada İtalya ziyaretinde olan Cumhurbaşkanı Şi Cinping, yıkıntılar altında kalan fabrika çalışanlarının çıkarılması için tüm çabaların sarf edilmesi çağrısında bulundu. 2007 yılında kurulan şirketin 795 çalışanı bulunuyordu.

Yetkililer patlamanın nedenini ortaya çıkarmak için soruşturma başlattı.

Çin’de başta sanayi sektöründe olmak üzere sıklıkla bu tür patlamalar yaşanıyor. Kasım ayında bir gaz sızıntısı nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Zhangjiakou’da yaşanan patlamada en az 23 kişi hayatını kaybetmişti.

En ağır bilanço 2015 yılında Tianjin kentinde sanayi kazasında meydana geldi. Kimyasal ürün deposunda yaşanan büyük patlamada 165 kişi hayatını kaybetmişti