Çin’de ölü sayısı 2 bini aştı

Çin’den yayılan Covid-19 (Korona virüs) nedeniyle bu ülkede yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bini aştığı duyuruldu.

Hubei eyaletine bağlı Wuhan’da aralık sonunda baş gösteren Covid-19’un bilançosu dün yayınlanan yeni rakamlarla daha da ağırlaşıyor. Salgının başladığı Wuhan’ın bağlı olduğu Hubei’de 132 kişinin daha hayatını kaybettiği duyurulurken, toplam ölü sayısı 2 bin 13’e yükseldi.

Yetkililere göre, toplamdaki vaka sayısı ise 2 bine yakın kadar artarak 74 bini aşmış durumda. Ölümlerin toplam vakalara oranı ise yüzde 2,7 ile halen oldukça yüksek. Çin dışındaki ülkelerde ise şimdiye kadar 900 civarında vaka tespit edilirken, 5 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan son açıklamada, Covid-19 isimli yeni korona virüsün ölümcüllük oranının genç yaşlara doğru çok düşük olduğu ve yaşın ilerlemesiyle birlikte kademeli olarak arttığı savunulmuştu. Buna göre, 39 yaşındakilerde ölümcüllük oranı yüzde 0,2 olan virüs, 80 yaşın üzerindekilerde yüzde 14,8’e kadar bir oranda ölüme neden oluyor.

Ayrıca 10 yaş altı çocuklar arasında herhangi bir ölüm vakası kaydedilmezken, genel toplamda kadınlarda yüzde 1,7 olan ölümlerin vakalara oranının erkeklerde yüzde 2,8 olduğuna dikkat çekiliyor.