Çin'deki depremde ölü sayısı 148'e yükseldi

Çin'de 18 Aralık Pazartesi günü meydana gelen son on yılın en ölümcül depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 148’e yükseldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'na (USGS) göre deprem 5,9 büyüklüğünde gerçekleşti.

Resmi Xinhua haber ajansına göre, pazartesi akşamı gece yarısından hemen önce Pekin'in yaklaşık 1.300 km güneybatısında meydana gelen depremde Gansu eyaletinde en az 117, komşu Qinghai eyaletinde ise 31 kişi hayatını kaybetti. Depremde ayrıca yaklaşık bin kişinin yaralandığı belirtildi.

Devlet yayın kuruluşu CCTV’ye göre bu iki eyalette 139 binden fazla kişi dondurucu soğukta acil durum barınaklarına yerleştirildi.

CCTV, Gansu'daki kurtarma görevlilerinin şu anda "çalışmalarını tamamen yerinden edilmiş insanları yeniden yerleştirmeye ve yaralılarla ilgilenmeye odakladığını" bildirdi.

Bununla birlikte kurtarma ekipleri, cuma sabahı itibariyle Qinghai'de enkaz altında kalan kurbanları aramaya devam etti.

Bu depremin yol açtığı bilanço, güneybatıdaki Yunnan eyaletinde 600'den fazla kişinin öldüğü 2014 yılından bu yana Çin’deki en ağır bilanço oldu.

Çin’de düzenli olarak, bazıları çok ölümcül olan depremler yaşanıyor. 2008 yılında Sichuan eyaletinde meydana gelen büyük bir sarsıntıda 5 bin 335'i çocuk öğrenciler olmak üzere 87 binden fazla kişi ölmüş ya da kaybolmuştu.