İki gerilla cenazesi 4 ay sonra ailelerine verildi

Elazığ'da Haziran ayında şehit düşen HPG gerillaları Salih Ekinci ve İzzet Yiğit'in cenazeleri dört ayı aşkın bir süre sonra ailelerine verildi.

HPG gerillaları Salih Ekinci (Devran Demir) ve İzzet Yiğit (Firaz Amed), işgalci Türk devleti ile Elazığ’ın Arıcak ilçe kırsalında 9 Haziran'da yaşanan çatışmalar sonucu şehit düşmüştü.

DNA testleri için ailelerden alınan kan örneklerinin sonuçları 85 gün sonra açıklandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, aileleri arayarak, DNA sonuçlarını belli olduğunu ve cenazelerin alınabileceğini bildirdi.

Aileler, Çarşamba günü Elazığ Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazeleri alarak, kendi imkanlarıyla memleketlerine götürdü.

Gerilla Yiğit'in cenazesi Amed'in Çermik ilçesine, Ekinci’nin ise Urfa’nın Viranşehir ilçesine götürüldü.

Yiğit'in cenazesinin, 2017 yılında Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında şehit düşen dayısı Yusuf Dalkılıç'ın (Haki Çermik) Kalecik Mahallesi'nde bulunan mezarının yanına defnedilmesine İlçe Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi.

Bunun üzerine aile cenazeyi Çukur Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verdi.

Mezarlıkta yapılan tören aile bireyleri ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA–DER) yöneticileri katıldı.

HPG gerillası Ekinci’nin cenazesi ise gece saatlerinde polis ablukası altında sadece aile fertlerinin katılımı ile Viranşehir'de toprağa verildi.