İkinci barış heyeti Frankfurt’a döndü

KDP tarafından dün engellenen barış heyetinin bir bölümü Almanya’nın Frankfurt kentine döndü. Kitlesel bir şekilde karşılanan heyet adına konuşan Çelik, “Savaşın önüne geçmek için gittik ve KDP engelledi” dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı Kürdistan’da bir dizi görüşme ve çalışma yürütmek amacıyla giden heyet KDP tarafından dün engellenmişti. Heyetin bir bölümü Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün öğleden sonra ulaştı. Heyetin diğer bir bölümü ise Frankfurt’a geldi.

Barış heyeti, Frankfurt ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları tarafından “Bimre îxanet” sloganları ile karşılandı.

Grup adına bir konuşma yapan sözcü Demir Çelik şunları belirti:

“Avrupa’nın farklı ülkelerinde bir araya gelen barış heyeti olarak Güney Kürdistan’a gitmek için dün hareket ettik. İlk grup olarak Hewlêr’e vardık, ikinci grup ise Düsseldorf Havaalanı’nda hukuksuz bir şekilde gelişleri engellendi. Bizler de Hewlêr’e vardığımızda direkt KDP tarafından 27 kişi gözaltına alındık.

Bize ‘Sizleri Hewlêr’e bırakmayacağız, sizler buraya bizim huzurumuzu bozmaya geldiniz, Federal Kürdistan devletinin istikrarını bozmaya geldiniz’ diyorlardı. Bizler buna itiraz ederek, yapıcı olmaya, Kürtler arası bir savaşın felaket olacağını, savaşın yaşanması halinde Kürtlerin statüsünü kaybedeceğini söyledik.

Zaten Kürdistan ve Kürtler üzerinde bir zulüm ve işgal var, başka güçler Kürtler arasında çıkarmak istedikleri savaşın önüne geçmek için bizler buraya geldik.”

4 Parça Kürdistan halkı olarak kadın, erkek, genç, yaşlı demeden sese ses, güce güç katarak, özgürlük savaşçılarının yanında olunmasıyla savaşın önüne geçilebileceğini de Çelik sözlerine ekledi.

Konuşmadan sonra halk, “Bimre îxanet”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji Serok Apo” sloganları ile dağıldı.