İran, ABD’nin ‘gemi saldırısı’ suçlamalarını reddetti

Tahran, Hindistan açıklarında seyreden bir kimyasal tankere dron saldırısı nedeniyle İran’a yönelik ABD tarafından yapılan suçlamaları reddetti.

ABD ordusu geminin "İran'dan ateşlenen bir saldırı dronu" tarafından vurulduğunu, Kızıldeniz'de seyreden iki petrol tankeri ile bir ABD destroyerinin de Yemen'deki Husi isyancılar tarafından fırlatılan dronlar tarafından hedef alındığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı, MV Chem Pluto adlı geminin Liberya bayrağı altında seyrettiğini, bir Japon şirketine ait olduğunu ve Hollandalı bir şirket tarafından işletildiğini belirtti.

Bu saldırılar, İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki Hamas arasındaki savaşla bağlantılı olarak gelişti.

Yemenli Husi isyancılar,  Kızıldeniz'de son haftalarda dronlar ve füzelerle çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani haftalık basın toplantısında "ABD hükümetinin Siyonist rejimin Gazze'deki suçlarına verdiği tam desteği gizlemeyi amaçlayan bu iddiaları tamamen asılsız olarak reddediyoruz" dedi.

Pentagon'a göre, başkent Sana da dâhil olmak üzere Yemen topraklarının büyük bir bölümünü kontrol eden Husiler, 100'den fazla insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenleyerek 10 ticari gemiyi hedef aldı.