İran’daki sel felaketinin bilançosu

İran Kriz Merkezi, üzerinden bir ay geçtikten sonra ülkenin 25 eyaletinde etkili olan sel felaketine ilişkin resmi açıklama yaptı. Açıklanan bilanço felaketin korkunç boyutlarını gösteriyor.

İran ve Rojhilatê Kurdistan’da 19 Mart’tan itibaren başlayan ve aralıksız bir şekilde ay boyunca devam eden yağışlar 25 eyalette sel felaketinin yaşanmasına neden oldu. Yüzlerce şehir, binlerce köy, kasaba, ilçede etkili olan selde onlarca kişi öldü, binlerce kişi yaralandı. Yüzbinlerce ev ve işyeri yerle bir oldu. İki şehir, onlarca köy, ilçe ve kasaba sular altında kaldı. Yüzbinlerce insan evsiz kalarak yerinden yurdundan oldu. Milyarlarca dolarlık maddi hasar yaşandı.

KRİZ MERKEZİ BİLANÇOYU AÇIKLADI

İran’da Mart ayı boyunca süren aşırı yağışlardan dolayı 25 eyalette can kaybı ve maddi hasara neden olan sel felaketini ilişkin İran Kriz Merkezi Müdürlüğü bilançoyu açıkladı. Kriz Merkezi Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre 235 şehir, 4304 köy selden ağır hasar gördü. 78 kişi yaşamını yitirdi. binlerce kişi de yaralandı. 400 bin insan evlerini terk ederek başka yerlere yerleştirildi. 40 bin evde hasar meydana gelirken, 41 bini de tümden yıkıldı.