İran’dan İsrail’e karşı askeri tatbikat: Birçok balistik füze atıldı

İran Devrim Muhafızları’nın düzenlediği askeri tatbikatın son gününde ülkenin güneyindeki birçok noktadan balistik füze atışları yapıldı.

General Muhammed Bageri, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada İsrail’i ima ederek, “Bu tatbikatlar, Siyonist rejimin son günlerdeki tehditlerine karşılık vermek için tasarlandı" dedi.

Bageri, "On altı füze seçilen hedefi vurdu ve imha etti. Bu tatbikat sırasında, İran'a saldırmaya cesaret edebilecek bir ülkeyi yok edebilecek yüzlerce İran füzesinin bir kısmı konuşlandırıldı" diye ekledi.

Devrim Muhafızları şefi general Hüseyin Salami ise “büyük peygamber” olarak adlandırılan askeri tatbikatın, “Siyonist rejimin sorumlularına ciddi bir uyarı” olduğunu söyledi. Salami, “Eğer en ufak bir hata yaparlarsa, ellerini keseriz” diye tehdit etti.

Tatbikat beş gün olarak organize edildi. Güneydeki üç ayrı eyalet ile İran ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında tartışmalı olan adalarda yapılan tatbikatlara Devrim Muhafızları’nın farklı birlikleri katıldı.

Devrim Muhafızları hafta başında askeri tatbikat çerçevesinde seyir füzeleri de fırlatmıştı.

Devrim Muhafızları’na yakın olan yarı resmi Tasnim haber ajansı, füzelerin ne tür özelliklere sahip olduklarına yer vermedi ancak beş füze ile çok sayıda dronun hedeflerine başarıyla ulaştığını iddia etti.