İran’dan uyardı: İsrail büyükelçilikleri artık güvenli değil

İran Dini Liderine yakın isimlerden biri olan Yahya Rahim Safevi, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğunu hedef alan saldırısından altı gün sonra yaptığı açıklamada artık hiçbir İsrail büyükelçiliğinin güvenli olmadığı uyarısında bulundu.

Yahya Rahim Safevi, Devrim Muhafızları'nın yedi üyesinin hayatına mal olan saldırıdan sonra İran’ın İsrail’den intikam almasının “meşru bir hak” olduğunu belirtti.

Tasnim haber ajansına göre Safevi, dini lider Ali Hamaney’in “saldırının intikamını almaya söz verdiğini” ifade ederek, “Bunun nasıl meyve vereceğini görmek için beklememiz gerekiyor ama direniş cephesi hazır” dedi. 

Safevi, "İsrail'in hiçbir büyükelçiliği artık güvende değil" diye ekledi. 

IRNA ajansına göre İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bageri de Tahran’ın İsrail’e “maksimum zarar” vermeyi gözeteceğini ifade etti. Bageri, "Siyonist rejimin Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısı kesinlikle cevapsız kalmayacak ve Dini Lider Ali Hamaney'in geçtiğimiz günlerde söylediği gibi, düşmanı bu saldırıdan dolayı pişman edeceğiz" dedi. Bageri, "Tahran'ın misillemesinin doğru zamanda ve düşmana maksimum zarar verecek şekilde gerçekleştirileceğini" belirtti. 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, üst düzey yetkililerle bir toplantı ardından yaptığı açıklamada İsrail'in "İran karşısında gelişebilecek her türlü senaryoyla" yüzleşmeye hazır olduğunu söyledi. 

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili de Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'ın Ortadoğu'daki İsrail veya Amerikan çıkarlarını hedef alan bir eylem riskine karşı da yüksek alarma geçtiğini söylemişti.