YENİLENDİ-İran'da Parlamento ve Humeyni'nin kabrine saldırı

İran parlamentosu ve Humeyni'nin mezarına yapılan eş zamanlı saldırılarda en az 8 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı. Parlamento binasındaki çatışmalar sürüyor.

İran'ın başkenti Tahran'da bugün sabah saatlerinde 3 kişi parlamento binasına girerek saldırırken, bir kişinin ise İran devriminin liderleri Ayetullah Humeyni'nin mezarında kendisini patlattığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre bu sabah saat 09.00 ile 09.30 arasında ikisi kalaşnikoflu, biri de tabancalı 3 kişi İran parlamentosuna girerek saldırdı. İran haber ajansları, parlamentodaki saldırıda en az 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Parlamentonun halka açık olduğu saatlerde içeri giren saldırganların çok sayıda kişiyi ise rehin aldığı iddia ediliyor. Parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatılırken, İran rejim güçleri binaya operasyon düzenliyor.

İran medyasına bilgi veren Tahran Milletvekili İlyas Hezreti, saldırganlarından ikisinin üzerinde kalaşnikof silahının olduğunu bir kişinin üzerinde ise tanca olduğunu söyledi.

Öte yandan saat 10.10 sularında parlamento binasındaki saldırganlardan birinin dışarı çıkarak etraftaki İran güçlerine ateş açmaya başladığı bildirildi. Ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgiler verilmezken, çok sayıda kişinin yaralı olduğu belirtiliyor.

Parlamento binasıyla eş zamanlı olarak İran İslam devrimi lideri Ayetullah Humeyni'nin mezarında bulunduğu bölgeye de saldırı düzenlendi. İran ajansları ve devlet televizyonun aktardığı bilgilere göre, Humeyni'nin mezarında intihar saldırısı gerçekleştirildi.

Humeyni'nin mezarına yönelik saldırıda bir kişinin öldüğü, bir kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ayrıca bölgedeki bir kadının da intihar bombacısı olabileceği şüphesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Fars Haber Ajansı da, Humeyni'nin mezarındaki saldırganların 3 kişi olduğunu, ikisinin yakalandığını bir kişinin ise kendisini patlattığını iddia etti. Ajans, patlamada yaralanan kişi sayısını da 2 olarak verdi.

Çatışmaların sürdüğü parlamento binasında ve Humeyni'nin mezarında yaşanan saldırı ve patlamalar sonucu en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği 15'ten fazla kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

Saldırıyı DAİŞ üstlendi.