İranlı fizikçi uydu ile yönetilen mitralyözle vurulmuş!

İranlı yetkililer, askeri nükleer programın mimarı Muhsen Fahrizade'nin yapay zeka desteğinde uydu ile yönetilen bir mitralyözle öldürüldüğünü bildirdi.

İranlı fizikçi Muhsen Fahrizade, 27 Kasım günü öldürülmüştü. Mehr haber ajansına göre Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fadavi, Fahrizade'nin bir otoyol üzerinde 11 Devrim Muhafızından oluşan bir güvenlik ekibi ile giderken, yüzünün mitralyözle "zumlandığını" ve 13 kez ateş edildiğini belirtti.

Bir pickup üzerine yerleştirilen makineli silahın, "sadece Fahrizade'nin yüzüne odaklandığını" belirten Fadavi, fizikçiye 25 santimetre yakınında bulunan eşine herhangi bir kurşun isabet etmediğine dikkat çekti.

Fadavi, bu aygıtın uydu yoluyla "internet üzerinden kontrol edildiğini" ve hedefini bulmak için "özel bir kamera ve yapay bir zeka" kullanıldığını ifade etti.

Askeri yetkili, bir devrim muhafızının da fizikçiyi korumak için üzerine atıldığında "dört kurşun" aldığını söylerken, "Olay yerinde herhangi bir terörist yoktu" dedi.

İranlı yetkililer suikasttan İsrail ve Halkın Mücahitleri'ni sorumlu tuttu. Saldırıdan sonra fizikçinin ölümüne ilişkin bir çok iddia ortaya atıldı.

Savunma Bakanı Amir Hatami ilk açıklamasında suikastin bir patlayıcı ve ardından silahlı saldırı ile gerçekleştiğini belirtmişti. Daha sonra Fars haber ajansı, herhangi bir kaynak göstermeden pickup üzerinde "güdümlü bir otomatik mitralyöz" kullanıldığını yazmıştı.