İranlı üst düzey komutan Suriye’de öldürüldü, İran ‘intikam yemini’ etti

İsrail tarafından Şam kırsalında düzenlenen saldırıda İranlı üst düzey komutan Seyid Rısa Musavi öldürüldü. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, intikamının alınacağını belirtti.

Suriye'deki Devrim Muhafızlarının üst düzey komutanlarından Seyid Rıza Musavi, pazartesi günü İsrail'in düzenlediği belirtilen bir saldırıda öldürüldü.

İran’ın Suriye Büyükelçisi Hüeyin Ekberi’ye göre Musavi, Şam kırsalındaki evinde bulunduğu sırada üç İsrail füzesi tarafından hedef alındı. Bina yerle bir olurken, Musavi'nin avluda cansız bedeni bulundu.

Musavi son yıllarda Suriye'deki çatışmaların tüm aşamalarında yer almıştı. Ocak 2020'de Bağdat'ta Amerikan saldırısında öldürülen General Kasım Süleymani’ye çok yakın bir isimdi.

Bir zamanlar Lübnanlı Hizbullah’ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile de görüntülenmişti.

Saldırıda Musavi’nin iki yardımcısının da öldürüldüğü bildirildi.

Suriye medyasında yer alan haberlere göre, İranlı yetkili son yıllarda İsrail tarafından düzenlenen birçok suikast girişiminden kurtulmuştu.

Devrim Muhafızları yaptığı yazılı açıklamada "Hiç şüphe yok ki Siyonist rejim (...) bu suçun bedelini ödeyecektir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de İsrail'i Şam yakınlarında düzenlenen bir saldırıda Devrim Muhafızlarının bir komutanını öldürmekle suçladı ve İsrail'in "bu suçun bedelini mutlaka ödeyeceği" sözünü verdi.

Reisi yazılı açıklamasında "Bu eylem hiç şüphesiz gaspçı Siyonist rejimin bölgedeki hüsranının, acizliğinin ve yetersizliğinin bir başka göstergesidir" dedi.