İspanya’da çok sayıda uluslararası okul bomba tehdidi aldı

İspanya’da çok sayıda uluslararası okul bomba tehditleri nedeniyle dersleri askıya aldı.

Zaragoza'daki Lycée Français Molière, Tenerife'deki Jules Verne ve Madrid'deki St Georges Okulu bomba tehditleri aldı.

AFP'ye konuşan okul yetkilileri, çok sayıda Fransız ve İngiliz uluslararası okulunun bomba tehdidi içeren e-postalar aldığını ve bunun da 18 Aralık Pazartesi günü derslerin askıya alınmasına yol açtığını bildirdi.

İspanya’nın kuzey doğusundaki Saragossa'da bulunan Français Molière Lisesi Müdürü Noël Jegou, "Dün gece (Pazar) saat 23.00'te bomba tehdidiyle ilgili bir e-posta aldık. Polisi ve İspanya'daki Fransız Büyükelçiliğini bilgilendirdik. Yetkililer gelene kadar okul yeniden açılmayacak" dedi.

Jegou, pazartesi sabahı, bin öğrencisi olan okulun kapılarını her zamanki saatte açmadığını, bomba uzmanlarının "yolda" olduğunu sözlerine ekledi.

İlkokul müdürü Julien Lepagney, Kanarya takımadalarındaki Tenerife'de bulunan Fransız Jules Verne Lisesi'nin de pazar gecesi benzer bir tehdit aldığını söyledi.

Madrid'deki İngiliz okulu St Georges School da benzer bir e-posta aldı. Okul yönetimi mesajında "aynı mesajın bugün Madrid'deki birçok okula gönderildiğini" ve "polisin bunun bir dizi yanlış alarm olduğuna inandığını" belirtti.

Geçen hafta da İngiliz okulu Kensington, "e-posta yoluyla bir tehdit" almıştı. Polis, bomba imha ekibinin ziyaretinin ardından herhangi bir risk ihtimalini ortadan kaldırmıştı.

Fransa'da da yüzlerce asılsız bomba ihbarı birkaç aydır havaalanları ve tren istasyonlarının yanı sıra özellikle okul ve kolejleri etkiliyor. Kasım ayı ortasında Eğitim Bakanlığı yeni öğretim yılının başlamasından bu yana okullarda 788 tehdidin kaydedildiğini duyurmuştu.