İspanya’ya göçmen akışı sürüyor

İspanya’nın Andalu bölgesine her gün yüzlerce göçmen geliyor. İspanya hükümeti, bu durum karşısında “Avrupa çözümü” talep ediyor.

İspanya kıyılarına her gün yüzlerce göçmenin gelişi devam ediyor. Dün İspanyol yetkililer, 21 gemide, 211 kişinin geldiğini açıkladı. Cuma ve Cumartesi günü ise 1200 kişinin İspanya sınırına geldiği belirtiliyor.

İspanya İçişleri Bakanı göçmen sorununa karşı Avrupa çözümü gerektiğini açıklarken, ayrıca kaçak göçmenliğin önüne geçilmeye de çalışılıyor.

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska bugün Moritanya İçişleri Bakanı ile Nouakchott’ta görüşecek. İspanyol yetkililer, toplantının göçmenlik ve terörizme karşı mücadele için bir çözüm olması beklentisini de açıkladı.

İspanyol televizyonlarında yayınlanan haberlere göre, göçmenlerden bazılarının denizlerde gemilerde, bir bölümünün ise liselerde uyumak zorunda kaldığı belirtiliyor.

İspanya’ya yıl başından bu yana 20992 kişi geldi. Ayrıca 304 kişi ise denizi geçmeye çalışırken yaşamını yitirdi. İtalya’da ise yıl başından bu yana 18130 kişi gelirken, 1000’in üzerinde insan da öldü. Yunanistan’a ise yıl başından bu yana 15528 kişi geldi. 89 kişi öldü.