İsrail, İran’a karşı ‘yoğun’ bir şekilde dron satın alacak!

Hamas, Hizbullah ve Kudüs Tugaylarının saldırılarını artıracağını iddia eden İsrail ordusu, yoğun bir dron geliştirme ve satın alma programını hayata geçireceğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 2020-2024 arası için ‘yoğun’ bir dron satın alma ve geliştirme planının Savunma Bakanlığı tarafından onaylandığı bilgisi paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi imzalı basın açıklamasında, Savunma Bakanı Naftali Bennett tarafından onaylanan planın Başbakan Benyamin Netanyahu ve Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacağı kaydedildi.

‘ROKET SALDIRILARINA’ KARŞI KORUNMA AMAÇLI!

Ordu açıklamasında, söz konusu plana İsrail’e yönelik Hamas, Hizbullah ve İran’a bağlı Kudüs Tugaylarının roket veya füzeli saldırıları gerekçe gösterildi. Açıklamada, İsrail’in ‘üç yandan’ saldırı riski altında olduğu iddia edildi.

‘ORDUNUN KAPASİTESİNİ İYİLEŞTİRECEK’

İsrail ordusuna göre, yeni dron planıyla birlikte operasyonların ‘kesinliği’ ve sürelerinin kısaltılmasında iyileşme sağlanacak.

Konuya ilişkin konuşan İsrail ordu sözcüsü Jonathan Conricus’a göre, Hamas, Hizbullah ve Kudüs Tugayları gibi örgütler, ‘ordularla eşdeğerde’ kapasite ve yapılanmalara sahipler.

Conricus, üç örgütün İsrail’deki sivil halk ile altyapıya yönelik kapsamlı roket ve füze saldırılarına hazırlandığı iddiasını dile getirdi. Bu tür saldırıların ‘iki veya üç cepheden’ aynı anda gelebileceğini iddia eden Conricus, “Bizler ile düşmanlarımızın kapasiteleri arasında büyük bir fark açmak istiyoruz” diye konuştu.