İsrail bombardımanı sürüyor, bilanço ağırlaşıyor

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sona ermesi ardından İsrail bombardımanlarında yüzlerce kişi daha öldü. ABD, çok sayıda masum Filistinlinin öldüğünü belirtti.

İsrail çatışmaların yeniden başladığı Cuma gününden bu yana Gazze Şeridi'nde "400'den fazla hedefi" bombaladı.

Hamas yönetiminin Sağlık Bakanı bombardımanlar sonucunda en az 240 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Askeri operasyonlarımızı genişleterek iki hedefi yerine getiriyoruz. Birincisi, Hamas'ı vuruyoruz, daha fazla teröristi, daha fazla komutanı, daha fazla terörist altyapıyı, daha fazla tüneli ortadan kaldırıyoruz (...) ve (Hamas'ı) ağır bir bedel ödemeye zorlayacak koşulları yaratıyoruz: rehinelerin serbest bırakılması" açıklamasına bulundu.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu ise "Kazanmak için kara harekatımızı sürdürmekten başka yol yok" iddiasında bulunurken, bu hedefe "uluslararası hukuka saygı göstererek" ulaşılacağını savundu.

ABD UYARDI

İsrail’in Hamas'a karşı "kendini savunma" hakkını sorgulamayan ABD, İsrail'i Gazze Şeridi'ndeki ölü sayısının artmaya devam edeceği konusunda uyardı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Dubai'deki COP28'den yaptığı açıklamada, "Çok fazla sayıda masum Filistinli öldürüldü. Açıkçası, Gazze'den gelen görüntüler ve videolar ile yaşanan acının boyutu yıkıcı" dedi

Harris, "İsrail masum sivilleri korumak için daha fazlasını yapmalı" diye ekledi.

MACRON: İSRAİL’İN HEDEFİ NEDİR?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise "İsrailli yetkililerin hedeflerini ve aradıkları nihai durumu daha kesin bir şekilde tanımlamaları gereken bir noktada olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Macron, İsrail'in "güvenliğinin" "Filistinlilerin hayatları pahasına" garanti edilemeyeceğini ifade ederken, "Hamas'ın tamamen yok edilmesi nedir ve bunun mümkün olduğunu düşünen var mı? Eğer mümkünse, savaş 10 yıl sürecek demektir. Kimsenin bu hedefi ciddi bir şekilde tanımlayabileceğini sanmıyorum, bu yüzden açıklığa kavuşturulmalıdır" şeklinde konuştu.