İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gidecek

İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Türkiye’ye ziyarette bulunmayı planlıyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un bürosundan yapılan açıklamada "Türkiye'den üst düzey yetkililerden oluşan bir heyet, iki ülke arasındaki ilişkileri görüşmek amacıyla Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un planlanan ziyaretinin hazırlıkları kapsamında bu hafta İsrail'e gelecek” denildi.

Açıklamada Herzog’un Türkiye’yi ziyaret tarihi konusunda bilgi verilmedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Şubat günü Kiev dönüşünde yaptığı açıklamada İsrailli mevkidaşının mart ayı ortasında Türkiye’ye ziyaret planladığını söylemişti.

Erdoğan, İsrail doğal gazını Türkiye’de kullanabileceklerini ve Avrupa’ya akışı için de ortak çalışabileceklerini söylemişti. Diğer bir ifadeyle Ortadoğu gazının Avrupa’ya akışının öngörüldüğü belirtiliyor.

İki ülke arasında kamuoyu önünde “gergin” görünen ilişkiler birçok alanda her dönemde devam etti.

İsrail haber site Ynet tarafından 10 Şubat günü yayınlanan bir habere göre Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Alon Ushpiz Türkiye’ye gizli bir ziyarette bulunarak Erdoğan’ın medya danışmanı İbrahim Kalın ile görüştü. Kamuoyuna yansıtılan bilgilere bakılırsa, Ushpiz Türkiye’ye son altı yıla yakın bir süredir ziyarette bulunan ilk üst düzey memur oldu.