İsrail’den Suriye’de yeni hava saldırıları

İsrail’in Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Şam hükümetine bağlı resmi Sana haber ajansı, İsrail’in ‘’işgal altındaki Suriye Golan'ından Şam kırsalındaki bir dizi bölgeyi hedef alan hava saldırıları gerçekleştirdiğini’’ duyurdu.  

 Ajans ismini vermek istemeyen bir askeri kaynağa dayandırılan haberde, saldırıların hedefleri konusunda bilgi yer almazken, sadece "maddi hasar" yaşandığı ifade edildi.  

 Suriye'de geniş bir kaynak ağına sahip İngiltere merkezli bir STK olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail'in İran tarafından desteklenen Hizbullah üyelerinin de bulunduğu Kanaker kasabası yakınlarındaki bir askeri mevziyi hedef aldığını bildirdi. 

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaştan bu yana Hizbullah, Filistinli müttefikine destek verirken, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah ile İsrail arasında çatışmalar yaşanıyor. İsrail Gazze Şeridi’nin yanısıra Lübnan’ın güneyini de bombalıyor.  

İsrail, Suriye’de savaşın başladığı 2011’den bu yana yüzlerce saldırı düzenledi. Bu saldırılarda Şam ve İran güçleri ile Hizbullah hedef alındı.  

Ancak Gazze savaşı ile birlikte İsrail’in Suriye’deki saldırıları tırmandı. 30 Aralık Cumartesi günü Suriye'de düzenlenen bir dizi hava saldırısında en az 23 İran yanlısı savaşçı ve üç Suriyeli sivil öldü, yaklaşık 20 kişi de yaralandı.