İsrail-Filistin savaşı: Gazze bombardıman altında

İsrail, Gazze'ye ağır bir bombardıman düzenledi ve BM'nin ateşkes çağrısını reddetti.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, gece açıklama yaparak Gazze'ye yönelik kara operasyonunun genişletileceğini duyurdu. Aynı saatlerde Gazze’ye ağır bir bombardıman düzenlendi. Saldırıların öncekilerden daha ağır olduğu ve çoğunlukla havadan atılan bombalarla saldırı düzenlendiği belirtilirken, İsrail, Gazze'de bulunanların şehrin güneyine doğru ilerlemesi çağrısını tekrarladı.

İLETİŞİM KOPTU

Bombardıman sürerken Filistin Telekomünikasyon Şirketi olan Paltel, Gazze’deki telekomünikasyon, iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen durduğunu açıkladı.
Sınır Tanımayan Doktorlar da sahadaki bazı Filistinli meslektaşlarıyla irtibatını kaybettiğini açıkladı.
Yine BBC muhabirleri de Gazze’deki kaynaklarına ve tanıdıklarına gönderdikleri WhatsApp mesajlarının ulaşmadığını aktardı.

BM'DEN ÇAĞRI, İSRAİL'DEN RET

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze’de insani ateşkes ilanını öngören karar tasarısını onayladı.
120 ülke tasarıyı desteklerken, 14 ülke aleyhe oy verdi. 45 ülke oylamaya katılmadı.
İsrail, Gazze'de "insani ateşkes" çağrısında bulunan BM kararını reddederek, kendisini savunmaya devam edeceğini söyledi.

KAYIPLAR ARTIYOR, TARAFLAR AÇIKLAMA YAPIYOR

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyinde 150 yeraltı hedefini vurduğunu, üst düzey bir Hamas komutanının öldürüldüğünü açıkladı. İsrailli komutan, gece 100'e yakın savaş uçağının Gazze'yi bombaladığını söyledi.

Hamas, "Arap, Müslüman ülkeleri ve uluslararası kamuoyunu sorumluluk almaya, katliam dizisini durdurmaya çağırıyoruz" derken, silahlı kanadı İzeddin El Kasım Tugayları da Gazze’nin kuzeyinde İsrail ordusu ile çatıştıklarını açıkladı.