İsrail, Gazze’de parlamento dahil Hamas kurumlarını ele geçirdi

İsrail ordusu Gazze'de Filistinli Hamas'a ait parlamento, hükümet ve polis binalarının da aralarında bulunduğu hükümete bağlı binaları ele geçirdiğini duyurdu.

Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırı ile başlayan savaşın 39’uncu gününde bombardıman aralıksız sürerken, İsrail tankları Gazze Şehri'nde, özellikle de hastanelerin çevresinde konuşlandırılmış durumda. İsrail, Hamas'ın hastaneleri lojistik ve askeri üs olarak kullandığını iddia ediyor.

İsrail ordusu "Hamas parlamentosunu, hükümet merkezini, Hamas polis merkezini ve silah üretimi ve geliştirilmesi için kullanılan bir mühendislik fakültesini" kontrol altına aldığını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde İsrail askerlerinin parlamento başkanının kürsüsünde mavi beyaz İsrail bayrağı açtığı ve askerlerin "Askeri Polis Karargâhı" yazılı bir duvarın önünde poz verdiği görülüyor.

Hamas'ın 2007'de Filistin Yönetimi'ni Gazze'den çıkarmasından bu yana, iki Filistin bölgesi paralel otoritelerle yönetiliyor.

Hamas Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze Şeridi'nde İsrail'in havadan, denizden ve şimdi de karadan tanklarla düzenlediği bombardımanlarda üçte ikisi kadın ve çocuk olmak üzere 11.000'den fazla kişi hayatını kaybetti.