İsrail Gazze'yi bombaladı

İsrail devleti, bir roket atışı yapıldığı gerekçesiyle Gazze Şeridi'nde Hamas hedeflerini bombaladı.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e doğru bir roket atışı yapıldığı gerekçesiyle İsrail savaş uçakları Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece Gazze'yi bombaladı. İsrail ordusuna göre Hamas'a ait askeri bir yapı hedef alındı.

Son 12 gündür Gazze'den atılan yanıcı ve patlayıcı balonlar ile roket atışları İsrail tarafından 100'ü aşkın yangına neden oldu. İsrail de bu balonlara hava saldırıları ve zaten var olan ablukayı sertleştirerek karşılık veriyor.

İsrail hükümeti Gazzeli balıkçıların denize açılmasını yasakladı ve İsrail ile Gazze arasındaki tek ticari mal geçişinin yapıldığı kapıyı kapatarak yakıt geçişini engelledi. Yakıt olmadığı için Gazze'deki tek elektrik santrali de durdu.

Salı günü Gazze'den İsrail'e doğru yanıcı balonlar ile bir roket atışı yapılmıştı. İsrailli itfaiye ekiplerine göre yanıcı balonlar nedeniyle Salı günü ülkenin güneyinde 40 yangın çıktı.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin Gazze'de iktidarda olan Hamas'ı uyararak, yanıcı ve patlayıcı balonlara bir son verilmemesi halinde savaş olacağı tehdidinde bulundu. Rivlin, "Hamas bilmeli ki bu bir oyun değil. Karar verecekleri zaman gelecek. Eğer savaş istiyorlarsa, savaş olacak" dedi.

Salı günkü karşılıklı saldırılar, Mısırlı bir heyetin gerilimi yatıştırmak için arabuluculuk yapmaya çalıştığı bir sırada yaşandı.

Hamas ile İsrail arasında 2008, 2012 ve 2014'te üç savaş yaşandı. Geçen yıl yapılan ateşkese rağmen zaman zaman çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.