İsrail Gazze'yi yeniden bombaladı

İsrail ordusu, Hamas'ın roket atışlarını gerekçe göstererek Gazze Şeridi'ni yeniden bombaladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre Cuma günü sabah erken saatlerde, İsrail savaş uçakları ve tankları, yanıcı balonlara misilleme olarak Hamas'ın mevzilerini bombaladı.

Bu bombardıman ardından İsrail'in güney kentlerinde siren sesleri yankılandı. İsrail ordusu Gazze'den roket atışları yapıldığını bildirdi.

2007 yılından bu yana Gazze Şeridi'nde hakim olan Hamas, roket atışlarını üstlenerek İsrail işgalciliğine karşı "doğrudan bir yanıt" olduğunu belirtti.

Bunun üzerine İsrail ordusu bir kez daha Hamas'ın askeri hedeflerini bombaladıklarını bildirdi. Vurulan yerler arasında silah üretim merkezinin de olduğu belirtildi.

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim üç haftadır sürekli tırmanıyor. İsrail hükümeti, yanıcı ve patlayıcı balonları gerekçe göstererek, yarısı yoksulluk sınırı altında yaşayan 2 milyon nüfuslu Gazze Şeridi üzerindeki ablukayı sertleştirdi. Malların tek geçiş kapısı olan Kerem Şalom kapatıldı ve Filistin'e yakıt sevkiyatı durdu. Bu da Gazze'deki tek elektrik santralinin kapanmasına neden oldu.

Son bombardıman Katar elçisinin durumu yatıştırmak için Hamas ve İsrailli yetkililerle görüşmeleri ardından gerçekleşti.