İsrail gece Gazze’ye tanklarla girdi

İsrail ordusu gece saatlerinde Gazze’nin kuzeyine “hedefli operasyonlar” için tanklarla girdiklerini duyurdu.

İsrail-Hamas savaşı 20’nci gününde devam ederken, İsrail ordusu gece saatlerinde Gazze Şeridi’nin kuzeyine “hedefli operasyonlar” için tanklarla girdiklerini duyurdu.

Ordu sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, askerlerin operasyon sonunda “alandan ayrıldıklarını” bildirdi.

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu çarşamba akşamı yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nde Hamas’a karşı bir operasyon hazırlığını doğrulamıştı.

İsrail 7 Ekim’deki Hamas saldırından bu yana kara operasyonu düzenleyeceklerini bildiriyor. Ancak şimdiye kadar sürekli ertelendi. 2,4 milyon Filistinlinin yaşandığı 36k k2’lik küçük bölgeye yönelik bombardımanlar ise aralıksız bir şekilde sürüyor.

Yetkililere göre Hamas saldırısı İsrail'de çoğu sivil 1,400'den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

2007'den bu yana Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi, saldırıdan sonra İsrail’in tam kuşatmasına maruz kaldı. Bölge su, gıda ve elektrikten mahrum durumda.

Hamas çarşamba günü verdiği bilançoda 19 gün içinde İsrail bombardımanlarında 6 bin 500’den fazla kişinin öldüğünü duyurmuştu.

İSRAİL LÜBNAN’I DA BOMBALADI

İsrail ordusu bir füze saldırısına misilleme olarak Lübnan'da da bir saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusuna göre Lübnan’dan karadan havaya bir füze atıldığını belirtirken, bu saldırıya savaş uçakları ile karşılık verdiklerini belirtti.

7 Ekim’den bu yana Lübnan'ın güney sınırında Lübnan Hizbullahı ve müttefikleri ile İsrail güçleri arasında her gün çatışmalar yaşanıyor.

AFP'ye göre Lübnan tarafında dördü sivil, 39'u Hizbullah savaşçısı ve 9’u Hizbullah'a bağlı örgütlerden olmak üzere 52 kişi öldü. Çarşamba günü Hizbullah iki üyesinin öldüğünü duyurmuştu.