İsrail’in gece bombardımanlarında en az 60 ölü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne gece saatlerinde düzenlediği bombardımanlarda onlarcası bir Filistinli mülteci kampında olmak üzere, en az 60 kişinin öldüğü bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin mülteci kampı Cibaliye’de binalara düzenlediği saldırılarda 30 kişinin öldüğü bildirildi. Bu bilanço, Katar merkezli El Cezir televizyon kanalı tarafından Hamas yetkililere dayandırılarak verildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya hastanesinin müdürü El Cezire’ye yaptığı açıklamada "Akut bir ilaç ve tıbbi ekipman sıkıntısı çekiyoruz" dedi.

Cibaliye, Birleşmiş Milletler'in de bulunduğu yoğun nüfuslu bir mülteci kampı. BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA burada üç okul işletiyor ve bu okullardan bazıları mülteci aileler için barınak olarak hizmet veriyor.

Hamas hükümeti ise yaptığı açıklamada gece saatlerindeki bombardımanlarda en az 60 Filistinlinin öldüğünü bildirdi. Hamas basın bürosu, saldırılardan birinin Cibaliye’de bir evde 17 kişinin ölümüne yol açtığını belirtti.

İsrail-Gazze savaşı, 7 Ekim Cumartesi günü Hamas’ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e yaptığı kapsamlı saldırılarla başladı.

İsrail ordusu 2007'den bu yana Hamas’ın kontrolündeki bölgeyi yoğun bir bombardımana tutarak karşılık verdi. Gazze tamamen kuşatılırken, yetkililere göre Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında 1.400'den fazla kişi öldürüldü; bunların çoğu saldırı günü katledilen sivillerdi. Hamas ayrıca 212 İsrailli ve yabancıyı da kaçırdı.

Hamas Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze Şeridi'nde, İsrail'in tüm mahalleleri yerle bir eden misilleme bombardımanlarında, aralarında yaklaşık 1.900 çocuğun da bulunduğu çoğu sivil en az 4.651 Filistinli öldürüldü.