İsviçre Yeşiller Partisi: İşgalin önüne geçin!

İsviçre Yeşiller partisi yaptığı açıklama Türk devletinin işgal tehditlerini kınarken, İsviçre Federal Konseyi’ni Türkiye ile yeniden yapılacak olan serbest ticaret antlaşmasını gözden geçirmeye çağırdı.

“İsviçre, Türk devletinin Kuzey Suriye’yi işgal planını kınamalı” başlıklı bir açıklama yapan Yeşiller Partisi, “Türk devleti, Kuzey Suriye’nin (Rojava) bölgesini askeri olarak işgal etmeye hazırlanıyor. ABD Türk devletinin işgalini onay veriyor. Kürtler DAİŞ’e karşı başarılı bir mücadele ortaya koymuştur. Ama bugün Türk devleti bu Kürtlere saldırmak istiyor. Yaklaşmakta olan Türk işgali, Suriye’nin bağımsızlığı başta olmak üzere uluslararası hukuku ihlal edecek nitelikte. Yaşanacak bir savaş sivil kayıpların yaşanmasına neden olacaktır” dedi.

‘EKONOMİK İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRİN’

İsviçre’yi resmi yollarla ve net bir şekilde Türkiye’yi protesto etmeye çağıran Yeşiller, “Yaşanacak bir işgal, ölüm, yaralanma ve insanların yerinden edilmesine neden olacak. İsviçre şimdi bu savaşın yaşanmasının önüne geçmeli. İsviçre, diplomatik cabaların yanı sıra, Türkiye ile arasında olan ekonomik ilişkileri de gözden geçirmeli. Federal Konsey, yenilenmesi beklenen serbest ticaret antlaşmasını durdurabilir” diye ekledi.