İtalya’da uyarı grevi: 200’ü aşkın uçuş iptal edildi

İtalya’da pazar günü ulusal çapta yapılan uyarı grevi nedeniyle 200’ü aşkın uçuş iptal edildi.

Hava trafik kontrolörleri, pilotlar ve kabin ekiplerini temsil eden sendikalar tarafından yapılan çağrı ardından, 14:00 - 18:00 saatleri arasında ulusal greve gidildi.

İtalyan Enav grubunun hava trafik kontrolörleri ile EasyJet, Volotea ve Ryanair pilotları ve kabin personelleri greve katıldı.

Bu eylem, İtalya’da Uber'in rekabetiyle bağlantılı olarak taksi şoförlerinin grevinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.  

Grevden Zürih, Frankfurt, Paris ve Londra bağlantıları etkilenmekle birlikte, uçuş iptallerden en çok iç hat uçuşların etkilendiği bildirildi.

Sendikalar, hava trafik kontrolörlerinin Enav’ın açık bir şekilde iletişim kuramama ve personeli yönetememesinden ağır etkilendiğini belirterek, taleplerinin karşılanmaması halinde daha fazla eylemde bulunacakları uyarısını yaptı.

Ucuz tarifeli havayolu şirketlerinin pilotları ve uçuş görevlilerini temsil eden sendikalar ise "kabul edilemez çalışma koşullarına” tepki gösterdi.

Sendikalar, İngiliz şirketi EasyJet'i haksız işten çıkarmalarda bulunduğu ve İspanyol Volotea şirketinin asgari ücret mevzuatına uymadığını belirtti.