Ölen askerlere 'salak' diyen Trump, gazetecinin kovulmasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump, ölen askerlere "salak" ve "beceriksiz" dediğini doğrulayan gazetecinin kovulmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, muhafazakarların çok takip ettiği Fox News'e çalışan bir gazetecinin gönderilmesini istedi.

Trump, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada "Jeniffer Griffin bu tür röportajlar nedeniyle kovulmalı. Bizi, bir tepki almak için bile aramadı. Fox News artık olduğu şey değil" dedi.

Washington'da gazeteciler ile siyasetçiler arasında saygın biri olarak değerlendirilen Griffin, Trump'ın Birinci Dünya Savaşı sırasında ölen Amerikan askeleri için "salak" ve "beceriksiz" dediğini yazan The Atlantic'in haberini doğrulamaya çalıştı.

Perşembe günü yayınlanan haberde, ABD Başkanı'nın Kasım 2018'de Fransa'yı ziyareti sırasında Belleau ormanı muharebesinde ölen 1.541 Amerikan askeri için "salak" dediği, askerlerin bulunduğu mezarlığın ise "beceriksizlerle" dolu olduğunu söylediği belirtiliyor.

Fox gazetecisi ise Trump yönetiminden üst düzey bir eski yetkilinin, ABD Başkanı'nın Vietnam savaşı için de "Aptalca bir savaştı. Kim gittiyse salaktır" dediğini aktardı.

Gazeteciye göre, iki üst düzey eski yönetici daha Trump'ın Paris yakınında mezarlığa otomobil ile giderek anmada bulunmak istemediğini belirtti.

Bu iddialar, ABD'de büyük bir yankı yarattı. Trump ve eşi Melanie Trump ile çok sayıda mevcut ve eski yetkili bu sözlerin gerçekliğini inkar etti.

Cumartesi günü bir açıklama yapan gazeteci Jennifer Griffin, "Kaynaklarımın kusursuz olduğunu söyleyebilirim. Benim açımdan anonim değiller ve Başkan'ın da onları tanıdığını düşünüyorum" dedi.