Ölü sayısı 20 bini aştı, 3 milyarı aşkın kişi evlerine kapandı

Covid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 20 bini aşarken, 3 milyarı aşkın kişi evlerinde kalmaya çağrıldı.

AFP’nin resmi verilerden oluşturduğu bilançoya göre, dünya genelinde koronavirüs pandemisi nedeniyle en az 20 bin 334 kişi hayatını kaybetti.

13 bin 581 ölüm ile Avrupa net bir şekilde en fazla ölümün yaşandığı kıta olarak dikkat çekiyor.

İtalya’da 7 bin 503 kişinin ölümüyle dünyanın en fazla etkilenen ülkesi olurken, İspanya da 3 bin 434 ölümle Çin’in önüne geçti. Pandeminin ortaya çıktığı Çin’de 3 bin 281 kişi hayatını kaybetti.

İtalya’da son 24 saat içerisinde 683 kişi yaşamını yitirirken, aynı süre içerisinde 5 bini aşkın yeni vaka tespit edildi.

Dünya genelinde vaka sayısı da 440 bine yaklaştı. Fransa’da salgının başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 1331’e yükseldi. Bu ülkede vaka sayısı da 25 bin 233’e çıktı.

Virüsün hızla yayıldığı diğer bir ülke ABD oldu. ABD’de resmi olarak 60 bini aşkın vaka tespit edilirken, ölü sayısı 827’yi buldu. WHO, ABD’nin koronavirüs pandemisinin yeni merkez üssü olabileceği uyarısında bulundu.

Dünya genelinde tedbirler de yayılmaya devam ediyor. 70’e yakın ülke ve bölgede 3 milyarı aşkın kişiye “evlerinde” kalmaları çağrısı yapıldı.

Çoğu ülke evde kalmayı zorunlu bir uygulama haline getirirken, bunlar arasında Hindistan, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Arjantin ve ABD’nin çok sayıda eyaleti yer alıyor.

Diğer ülkeler sokağa çıkma yasakları, karantinalar veya tavsiyelerle bu dönemi atlatmaya çalışıyor.